Avem un nou ministru al sănătății. Cine e Vlad Voiculescu

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu a făcut multe pentru pacienții din România, deși nu era în sistem
Vlad Voiculescu a făcut multe pentru pacienții din România, deși nu era în sistem

Economistul Vlad Voiculescu, șeful de cabinet al ministrului finanțelor, a fost numit ministru al sănătății. Voiculescu, inițiator al „Rețelei Citostaticelor”, entitate care facilita accesul bolnavilor la medicamente inexistente în România, a fost propus la conducerea Ministerului Sănătății de premierul Dacian Cioloș.

Sistemul medical românesc are un nou conducător. Economistul Vlad Voiculescu, inițiatorul Rețelei Citostaticelor, a fost numit ministru al sănătății în locul demisionarului Patriciu-Achimaș Cadariu. Dacian Cioloș a declarat că Vlad Voiculescu va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al sănătăţii vineri, la ora 14.00. Premierul a declarat că şi-a asumat riscul de numi un om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societăţii civile. Vlad Voiculescu are o experienţă de 14 ani de muncă în Viena și e vicepreședintele uneia dintre cele mai mari organizații europene de pacienți (European Cancer Patient Coalition). Voiculescu îl înlocuiește la minister pe Patriciu-Achimaș Cadariu, care și-a dat demisia în urma scandalului din sănătate cu dezinfectanții diluați cu apă.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 „Rețeaua Citostaticelor”, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. În noiembrie 2015 a inițiat discuțiile cu spitalele din Austria și a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul și tratamentul pacienților de la clubul Colectiv în spitale din Austria și Germania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net