Aventură nebună! Au călătorit pe câmpuri, cu ATV-ul, de la Satu Mare la Tulcea

Ultima actualizare:

    Obosiţi, dar fericiţi: David Cristian şi Diana Pop, la capătul expediţieiFoto: Arhivă personală
Obosiţi, dar fericiţi: David Cristian şi Diana Pop, la capătul expediţieiFoto: Arhivă personală

Asta da călătorie! David Cristian şi Diana Pop sunt doi sătmăreni care au avut curajul să pornească într-o expediţie mai puţin obişnuită. Cei doi au plecat cu ATV-ul din nordul ţării până la mare. Drumul de peste 850 de kilometri a durat patru zile.

David Cristian (44 de ani) şi Diana Pop (49 de ani) sunt doi sătmăreni care au luat startul într-o călătorie de neuitat. Sătui de stres, cei doi au decis că a venit vremea să se relaxeze într-un mod aparte. David şi Doina s-au urcat în şaua ATV-urilor şi au pornit spre mare, fără un traseu fix, ci pe unde au văzut cu ochii: peste câmpuri, peste dealuri, pe drumuri de ţară şi mai puţin pe şosele asfaltate.

Pe marginea plantaţiilor

Cei doi au pornit spre Tulcea, având în faţă un drum de peste 850 de km, pe un traseu neprogramat. „Am făcut opriri la Sovata, la Băile Balvanyos ori la Galaţi. A fost un drum de patru zile. Cam 60% din traseu l-am făcut off-road, evitând drumurile asfaltate”, povesteşte David. “Când zic off-road, mă refer la câmp întins, margini de plantaţii, nici măcar drumuri de ţară. Partea de sud a ţării am străbătut-o, ce-i drept, mai mult pe asfalt. Dacă veneam non-stop off-road, am fi avut nevoie cam de două săptămâni“, adaugă bărbatul.


    Cei doi sătmăreni, în timpul unui popas pe un drum forestierFoto: Arhivă personală
Cei doi sătmăreni, în timpul unui popas pe un drum forestierFoto: Arhivă personală

Inspiraţi de un pensionar

La fiecare oprire, cei doi s-au cazat la pensiuni. Cea mai lungă parte din traseu a fost prima, din momentul plecării de la Satu Mare şi până la Sovata, un traseu de 328 de kilometri, făcut în cea mai mare parte în afara şoselei. Cea mai scurtă porţiune de drum a fost în ultima zi, cea de-a patra, în care au mai avut de parcurs doar 90 de kilometri.“Ne-a motivat un pensionar care a venit cu ATV-ul din Portugalia, la cei 65 de ani ai săi. Am zis că şi noi putem să facem o călătorie specială, dacă el a străbătut o asemenea distanţă“, încheie David.

Click! spune

În drumul lor prin sălbăticie, cei doi s-au întâlnit şi cu ursul, dar au menţinut o distanţă care să le confere siguranţă şi care să nu supere animalul, pe a cărui teritoriu se aflau.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net