Avertisment de la Bruxelles: ”PSD dezinformează Parlamentul European!”

Ultima actualizare:

    Monica Macovei critică analiza activității DNA făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toaderfoto: arhivă personală
Monica Macovei critică analiza activității DNA făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toaderfoto: arhivă personală

Europarlamentarul Monica Macovei atrage atenția pe pagina personală de Facebook asupra atitudinii colegilor ei de la PSD, care au declanșat o campanie de dezinformare la nivelul Parlamentului European în legătură cu celebrele ordonanțe de urgență privind justiția.

”Europarlamentarii PSD, prin dna Viorica Dăncilă, au început o ofensivă de dezinformare a membrilor Parlamentului European, susținând în scrisori adresate deputaților europeni că Guvernul dorește să grațieze cazuri care reprezintă un pericol social minor și să modifice Codurile din justiție doar pentru a le pune în acord cu decizii ale CCR”, scrie Monica Macovei pe pagina personală de Facebook.

Conform europarlamentarului Macovei, reprezentanții PSD se plâng la Bruxelles că partidele de opoziție au instigat populația să iasă în stradă și că președintele Iohannis și-a depășit rolul constituțional, ascunzând adevăratele intenții ale Guvernului Grindeanu.

Cu alte cuvinte, Monica Macovei îi acuză pe colegii de la PSD că au trecut intenționat sub tăcere efectul ordonanțelor asupra infracțiunilor legate de corupție, precum abuzul în serviciu și conflictul de interese.

”Această dezinformare grosolană a PSD nu poate rămâne așa. Am transmis membrilor Parlamentului European o reacție, în care le spun adevărul despre ce se întâmplă acum în România, prezentând punctele de vedere ale mai multor ONG-uri din România, inclusiv de judecatori, imagini și înregistrări video de la protestele de duminică. Pentru că suntem mulți cei care vedem pericolul care amenință justiția și societatea de când PSD și ALDE și-au propus să schimbe legile ca să scape de condamnări și de închisoare. Ofensiva de dezinformare a PSD la nivelul Parlamentului European arată că partidul condamnatului Dragnea nu vrea să renunțe la promovarea celor două Ordonanțe de urgență ilegale”, a mai scris Monica Macovei.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net