Avertismentul lui Dragnea pentru Piedone, care refuză să demisioneze

Ultima actualizare:

    Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club ColectivFoto: Mediafax
Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club ColectivFoto: Mediafax

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri, 4 noiembrie, a doua zi după protestele masive din Capitală. Anunțul a fost făcut de președintele PSD Liviu Dragnea, care a transmis un avertisment dur și pentru primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a refuzat să-și asume răspunderea pentru tragedia din clubul Colectiv.

Update 12.10. Avertismentul președintelui PSD Liviu Dragnea nu a rămas fără ecou. Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că își dă demisia. ”Îmi asum această vină morală”, a anunțat printr-un comunicat edilul sectorului 4.

Liviu Dragnea a nunțat în dimineața zilei de miercuri, 4 noiembrie, că premierul Victor Ponta își depune mandatul. ”Am avut o discuție foarte serioasă cu primul ministru, nu ne putem juca cu situaţia actuală. Trebuie să găsim o soluție pentru ca țara să ramână stabilă. Primul ministru va gestiona situația până se va găsi altă soluție”, a spus Dragnea.

Președintele PSD a trimis câteva săgeți otrăvite în direcția celui mai hulit primar al momentului, Cristian Popescu Piedone, cel care a refuzat să-și asume răspunderea pentru tragedia de la clubul Colectiv, în urma căreia 32 d epersoane și-au pierdut viața, iar alte 133 sunt internate în spitalele din București.  ”Am făcut o declarație foarte serioasă, nu ne jucăm cu asta. Sunt curios dacă după ce premierul își va depunde mandatul dacă și primarul sectorului 4 va face acest gest. Este inadmisibil așa ceva. Am analizat toate implicațiile, se vor întâmpla niște lucruri”, a declarat Liviu Dragnea.

32 de morți și 133 de răniți grav în clubul Colectiv

Vineri, 30 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală în jurul orelor 22.20. Buretele care a fost folosit la izolarea fonică a clubului s-a aprins de la una din artificiile folosite de organizatorii evenimentului de lansare a celui mai recent album al trupei Goodbye to Gravity. Clubul se află în sectorul 4 al Capitalei, condus de primarul Cristian Popescu Piedone. După tragedie, primarul a declarat că nu putea controla clubul, pentru că acesta își începe activitatea după ce se termină programul funcționarilor din primărie.

Focul s-a întins în câteva secunde, iar cei aproape 500 de spectatori au fost prinși ca într-o capcană. Clubul avea o singură ușă de acces liberă, celalaltă ieșire fiind blocată cu un perete de boxe. 27 de morți a fost bilanțul tragediei până sâmbătă dimineață, însă numărul victimelor a crescut la 32 după ce alți cinci tineri au pierdut lupta pentru viață pe patul de spital. Conform primelor date ale autopsiei, victimele au murit intoxicate cu monoxid de carbon și alte gaze toxice. Alte 133 de persoane sunt acum internate în spitalele din București, cu arsuri și intoxicații. Dintre acestea, 80 sunt în stare critică și foarte gravă.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net