Avertizare cod roșu de viscol în mai multe judeţe

Ultima actualizare:

    foto: inmh.ro
foto: inmh.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) e emis, joi, un cod portocaliu şi două coduri galbene de viscol puternic şi ninsori abundente în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Capitală.

UPDATE 15.00: Mai multe județe din țară ar putea intra sub cod roșu de viscol. Declarația a fost făcută de reprezentantul ANM, la comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne.

Este vorba despre județele Buzău, Brăila, Ialomița și Vrancea.

Avertizare cod galben: interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 22.00 – 06 ianuarie, ora 20.00

Fenomene vizate:ninsori însemnate cantitativ și local viscolite;

În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50...70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80...90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Avertizare cod portocaliu: interval de valabilitate: 06 ianuarie, orele 02.00 - 18.00

Fenomene vizate: viscol puternic;

În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

Începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
image
actualitate.net
image
actualitate.net