Avertizare meteo. Cod galben și cod portocaliu de ploi în toată țara

Ultima actualizare:

    Vara debutează cu ploi și temperaturi mai scăzute decât în md normal. Vremea se îndreaptă abia în partea a doua a săptămâniiSursa foto: ANM
Vara debutează cu ploi și temperaturi mai scăzute decât în md normal. Vremea se îndreaptă abia în partea a doua a săptămâniiSursa foto: ANM

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo de vreme instabilă în toată țara. Specialiștii anunță cod galben și cod portocaliu de ploi începând de azi, 31 mai, și până la 1 iunie, ora 21.00. Iată ca vara începe cu vreme capricioasă și temperaturi mai scăzute față de cele pe care le așteptam cu toții la început de sezon cald.

  • Cod galben de ploi. De luni, 31 mai, de la ora 12.00 și până marți, 1 iunie, ora 21.00 meteorologii au emis cod galben de ploi însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și, pe arii restrânse, 40...50 l/mp.
  • Cod portocaliu de ploi. De azi, de la ora 15.00 și până mâine la ora 21.00 intră în vigoare și un cod portocaliu de ploi în județul Tulcea și zona de coastă a județului Constanța. În aceste zone va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50...70 l/mp, mai transmite ANM.

Elena Mateescu, director ANM: „Marți, vom avea 15 grade la București”

Elena Mateescu, director ANM, a declarat la Digi24 că „marți, prima zi din luna iunie, și miercuri, vorbim de temperaturi răcoroase. Mai ales marți, vor fi maxime de 17, 18 grade Celsius în sud-vest, 15 grade la București. A două parte a săptămânii aduce temperaturi în creștere. În sud-vest vorbim de maxime care se apropie de temperaturi de vară. Duminică vor fi 26, 27 de grade Celsius. Până atunci suntem sub incidența acestei vremi caracteristice acestei perioade. Mai e cea mai bogată în precipitații, iunie e cea mai instabilă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net