Avertizare meteo de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată țara. Cum va fi vremea în București

Ultima actualizare:

    Prognoză specială pentru București. Meteorologii anunță ploi torențiale până duminică searafoto: Shutterstock
Prognoză specială pentru București. Meteorologii anunță ploi torențiale până duminică searafoto: Shutterstock

ANM a emis o avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată țara, transmite Digi 24. Potrivit meteorologilor, începând de marți şi până joi seară vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii și grindină. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă pentru perioada marți, ora 12.00 – joi, ora 23.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Vreme instabilă în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o prognoză specială pentru intervalul marți, ora 12.00 – joi, ora 23.00, pentru București. Începând de marți şi până joi seară, vremea în București va fi normală termic, însă pe seară pot apărea ploi și furtuni, anunță meteorologii. 

Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri și joi (8, 9 și 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi de 24...26 de grade, iar cele minime de 13...15 grade.

Citește și:

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până pe 14 iunie

Cum este vremea în luna iunie, în România. Este cea mai bogată în precipitații dintre toate lunile anului

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net