O avertizare meteo de vreme rea va intra în vigoare de joi, de la ora 13.00, iar timp de două zile se vor semnala ploi însemnate cantitativ în sudul țării. ANM a emis în acest sens un cod galben și unul portocaliu.


Avertizare meteo. COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi 

Avertizarea meteo intră în vigoare joi, de la ora 13.00, și va fi valabilă până sâmbătă, la ora 14.00. În acest interval se vor semnala ploi însemnate cantitativ și abundente. La munte, la altitudini mari, va ninge, potrivit ANM.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ 

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp. În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h.

În a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Cod portocaliu de ploi abundente

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40...60 l/mp.

Vremea la București

prognoza-bucuresti.jpg

avertizare meteo vremea la bucuresti
Sursa foto: ANM
 
 
Loading...