Aveți grijă! De luni spre marţi noaptea, vine frigul, iar la munte va ninge

Ultima actualizare:

    Ninsoarea se va instala la munteFOTO: Click!
Ninsoarea se va instala la munteFOTO: Click!

Un val de aer polar va intra în această noapte, 28 /29 octombrie, în țara noastră, prin nordul țării. Ne va aduce temperaturi foarte mici, și ziua și noaptea, precum și ploi. La munte, vor fi condiții de ninsoare.

La munte va ninge, iar temperaturile vor fi negative noaptea și în jur de zero grade la orele prânzului. Meteorologii ANM au publicat prognoza pentru două săptămâni, pentru perioada 28 octombrie - 11 noiembrie, pe regiuni.

Prognoza pentru perioada 28 octombrie - 11 noiembrie

Vremea radical se schimbă radical pentru câteva zile: temperaturile se prăbușesc, va ploua și va ninge la munte.

Vremea în Banat și Crișana

Se răcește accentuat. Azi, 28 octombrie, sunt prognozate 22 de grade, dar mâine vor fi doar 16, apoi vor coborî până la cel mult 10 grade (31 octombrie). În timpul nopților, sunt prognozate 2 – 4 grade. Abia după 1 noiembrie, se va încălzi, dar treptat, de la o zi la alta. Din 5 noiembrie, vor fi în jur de 16 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 29 octombrie și în 2-3 noiembrie, 6 -8 noiembrie.

Vremea în Transilvania

Se răcește brusc, de la 20 de grade, la 8 grade, din 29 octombrie, până în 31 octombrie. Nopțile de 31 octombrie și 1 noiembrie, temperaturile vor fi negative, în jur de minus 2 grade. Se va încălzi treptat, după 2 noiembrie. Vor fi condiții de ploaie pe 29 octombrie, 2-3 noiembrie, 6-8 noiembrie.

Vremea în Maramureș și Moldova

Se răcește brusc: de la 20 de grade azi, 28 octombrie, la 7 - 10 grade pe 30 și 31 octombrie și 1 noiembrie. Va urma o încălzire treptată, până la 14 – 16 grade pe 10 noiembrie. Vor fi condiții de ploaie pe 29 octombrie, apoi pe 2 noiembrie.

Vremea în Dobrogea

Aici, vreme începe să se răcească din 30 octombrie. Temperaturile vor coborî de la 16 – 17 grade, la 9-12 grade. Se va încălzi treptat după 1 noiembrie. Vor fi condiții de ploaie pe 30 octombrie și din nou pe 3 și 4 noiembrie.

Vremea în Muntenia și Oltenia

Și în sud se va răci, de marți, 29 octombrie. Temperaturile vor coborî de la 18 – 20 de grade, la 8 – 10 grade. Temperaturile vor urca din nou, dar treptat, abia din 1 noiembrie, dar doar până la 14 – 16 grade. Și nopțile vor fi din ce în ce mai reci: în noaptea de 31 octombrie sunt prognozate zero grade, apoi vor crește la 4 – 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilorva fi mai ridicată pe 30 octombrie, 3-4 noiembrie, 6-8 noiembrie.

Vremea la munte

Din 29 octombrie se răcește brusc: de la 8 -12 grade, la 1 - 6 grade, până pe 2 noiembrie. În timpul nopților, din 30 octombrie, temperaturile vor fi negative. După 2 noiembrie se va încălzi ușor, la 6 – 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29 - 30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m vor predomina ninsorile, apoi din nou între 2 – 4 și 6 – 8 noiembrie.

Citește și:

La munte a nins de a rupt! Uite cât te costă să-ți pui cauciucurile de iarnă

6 lucruri pe care trebuie să le ştii când cumperi anvelope de iarnă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net