Aveţi grijă! Este plin de călugări falşi la moaşte

Ultima actualizare:

    Falsul călugăr zicea  că are în cutiuţe  moaştele unor sfinţi  vindecători
Falsul călugăr zicea că are în cutiuţe moaştele unor sfinţi vindecători

Sărbătorile religioase unde se strâng mulţi credincioşi sunt mană cerească pentru impostori. Poliţiştii locali din Capitală au dat peste unii aşa-zis călugări. Unul vindea icoanele altuia şi pleca cu banii, iar celălalt făcea bani din “moaştele” pe care le căra în rucsac.

Îl cheamă Sorin Prisăcaru, are 41 de ani şi, de curând, şi-a ales un hobby: să facă pe călugărul. Se îmbracă în straie preoţeşti şi nu ratează nici un pelerinaj.

simeon stalpnicul png

E cunoscut la fieşce sărbătoare ca «preotu’ cu feisbucu’». Atât de cunoscut a devenit falsul călugăr în zona unde sunt depuse moaştele Sfântului Dimitrie, că s-a ales şi cu o poreclă: ”Mărgică”.

simeon stalpnicul png

În cele şase zile ale pelerinajului de la Patriarhie, acesta a fost sancţionat de trei ori de poliţiştii locali.  Bărbatul a fost găsit de agenţi tocmai când îşi promova marfa în mijlocul târgului cu obiecte de cult, în Parcul Unirii. Ca la bâlci, falsul preot striga că are icoane la reducere. Doar că marfa nu era a sa, ci a unui comerciant care, cu încredere, îl lăsase să-i păzească standul. Când a fost reperat, a uitat şi să-i dea comerciantului banii câştigaţi până atunci. A doua oară, falsul călugăr a fost prins când le împărţea pe bani pelerinilor manifeste anti-Arsenie Boca. În plus, cerea pomană pentru biserică. Mulţi au fost impresionaţi şi au scos ce mai aveau prin portofel.

simeon stalpnicul png

”Mărgică” nu este singurul care a încercat să păcălească enoriaşii. Au mai fost doi duşi la Poliţie.  Printre ei şi un individ îmbrăcat în călugăr care avea în rucsac şapte cutii cu peste 30 de “sfinţi şi mucenici” pe post de “moaşte”. Bărbatul a spus că le-a cumpărat şi le purta pentru simpla închinăciune în zi de sărbătoare. Impostorii au fost amendaţi şi au plecat acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net