Aveți grijă unde faceți RCA! Încă se mai pot încheia polițe ieftine la City Insurance, deși se pregătește să intre în faliment

Ultima actualizare:

    Chiar dacă se vorbește despre falimentul City Insurance, încă se mai pot încheia aici polițe RCA ieftine
Chiar dacă se vorbește despre falimentul City Insurance, încă se mai pot încheia aici polițe RCA ieftine

Aveți grijă unde vă faceți RCA în această perioadă! Încă se mai pot încheia polițe la City Insurance, deși liderul de piață se pregătește să intre în faliment. Sunt cele mai mici prețuri, astfel că mulți șoferi merg în continuare pe varianta ieftină.

De câteva zile se vorbește tot mai des despre faptul că City Insurance va intra în faliment.

Cum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu i-a retras deocamdată autorizația și nici nu a deschis procedura de faliment, șoferii își mai pot încheia aici polițe pentru asigurara auto obligatorie.

Și sunt cele mai ieftine de pe piață. Click! a făcut o comparație cu ceilalți competitori din zona asigurărilor.

Astfel că pentru o mașină, fabricată în 2010, cu motor de 1,3cmc, un conductor auto încadrat în clasa de asigurare B8 plătește la City Insurance, pentru RCA valabil 12 luni, 344 de lei, iar cu decontare directă 443 de lei.

Diferență și de 600 de lei între RCA la City Insurance, respectiv Generali

Diferența între City Insurance și ceilalți asiguratori poate trece și de 600 de lei. Iată și alte prețuri!

La Grawe polița costă 408 lei, iar cu decontare directă 548 de lei, la Groupama, 525 de lei, respectiv 714 lei, la Omniasig, 605 lei, respectiv 755 de lei, la Asirom, 642 de lei, cu decontare, 719 lei, iar la Generali prețul este de 779 de lei RCA simplu și 1.029 lei cu decontare directă.


    Tarifele generate pentru o poliță RCA pe un an, în urma simulării
Tarifele generate pentru o poliță RCA pe un an, în urma simulării

Compania City Insurance deține 45% din piața RCA din România, asta înseamnă că aproape jumătate dintre șoferii români, 3 milioane, sunt asigurați la această societate.

3 milioane de șoferi au RCA la City Insurance, dar service-urile refuză să mai facă reparații

Și, deși se mai pot încheia polițe ieftine la acest asigurator, service-urile auto nu mai vor să repare mașinile lovite de conducători auto cu asigurare la City. Spun că au foarte mulți bani de recuperat și că firma intră în faliment.

Compania City Insurance este amenințată cu falimentul de autorități după ce nu a putut aduce 150 de milioane de euro capital minim, iar acum este la mâna ASF.

Guvernul are pe masă o ordonanță de urgență, pentru ca Fondul de Garantare să poată face plata despăgubirilor către asigurați, imediat ce ASF îi retrage autorizația și deschide procedura de faliment, fără să mai aștepte decizia instanței.

Premierul Florin Cîțu: ”Ne asigurăm că se vor putea plăti banii de la Fondul de Garantare, în caz de faliment”

”Sunt două ordonanțe de urgență în avizare. Am discutat cu Consiliul Concurenței, ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare. O ordonanță se referă la prețurile asigurărilor RCA, iar alta la situația City Insurance, dacă se ajunge acolo, pentru a ne asigura că nu se ajunge ca oamenii să aibă un claim și să nu poată fi plătit, deci ne asigurăm că se vor putea plăti banii de la Fondul de Garantare”, a declarat miercuri, 15 septembrie, premierul Florin Cîțu.

Plafonul maxim de despăgubire pentru o companie ce intră în faliment se reduce drastic: de la 6,7 milioane de euro cât prevede legea RCA, la 90.000 de euro, cât poate acorda Fondul de Garantare, conform unei legi speciale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net