Avionul condamnaților ajunge în România. Sunt criminali și tâlhari expulzați din Marea Britanie după Brexit

Ultima actualizare:

    În septembrie 2019, 16 români judecați și condamnați în Italia au fost transferați cu un avion militar, pentru a-și executa pedepsele în România
În septembrie 2019, 16 români judecați și condamnați în Italia au fost transferați cu un avion militar, pentru a-și executa pedepsele în România

Un avion plin cu criminali şi tâlhari expulzaţi va ajunge săptămâna viitoare în România. Sunt 30 de români condamnaţi şi închişi până acum în Marea Britanie, dar alungaţi de Brexit.

Guvernul de la Londra vrea să scape de infractorii Europei închiși în penitenciarele din Marea Britanie. Autoritățile au decis să trimită pușcăriașii în țările lor de origine, după ce țara lor a ieșit oficial din Uniunea Europeană.

Românii şi polonezii sunt primii care vor părăsi penitenciarele Regatului. Potrivit jurnaliștilor de la The Independent, două zboruri, fiecare cu câte 30 de infractori, vor decola săptămâna viitoare din Londra spre România, respectiv Polonia. Primul avion va pleca din capitala Marii Britanii spre București săptămâna viitoare, pe 13 ianuarie, iar pe 14 ianuarie vor fi trimiși acasă polonezii.

Britanicii au dat asigurări că infractorii, dar şi gardienii care îi vor escorta vor purta măşti şi mănuşi, iar înainte de a fi ridicaţi din închisoare li se va lua temperatura.

În perioada următoare, alte avioane cu infractori provenind din ţările UE pleca spre ţările de origine ale deţinuţilor. Guvernul de la Londra încalcă astfel o declaraţie a ONU  de anul trecut, care avertiza că repatrierile forţate ar putea „intensifica riscurile grave pentru sănătatea publică pentru toată lumea”, atât în ​​comunităţile gazdă, cât şi în cele de origine şi pot fi „o presiune suplimentară” asupra ţărilor din care provin.  

ONU a mai avertizat că deportaţii riscă să se confrunte cu „dificultăţi financiare extreme” şi potenţial trafic de persoane la întoarcerea în ţara lor de origine, din cauza nivelurilor deja ridicate de şomaj ca urmare a pandemiei.

„Ne menţinem angajamentul de a elimina infractorii străini şi cei care încalcă regulile de imigraţie şi vom continua să desfăşurăm operaţiunile cu măsurile adecvate”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne britanic.

Citește și: 

Brexit. Marea Britanie, ultima zi în Uniunea Europeană

Cum vom fi afectaţi de Brexit? În Marea Britanie trăiesc peste 400.000 de români

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net