Avocatul familiei Melencu cere ca soţia lui Gheorghe Dincă să fie audiată: «Nu cumva erau şi fetele când era dânsa acolo?»

Ultima actualizare:
Maşina cu care mecanicul de 66 de ani le-a răpit pe Luiza şi pe Alexandra
Maşina cu care mecanicul de 66 de ani le-a răpit pe Luiza şi pe Alexandra

Anchetatorii au intrat în a patra săptămână de cercetări în cazul lui Gheorghe Dincă (66 de ani) , mecanicul care a mărturisit că le-a omorât pe Luiza Melencu (18 ani), răpită pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), sechestrată pe 24 iulie. Pereţii locuinţei din Caracal a criminalului vor fi scanaţi cu aparatul performant adus de investigatori.

Curtea şi casa lui Gheorghe Dincă sunt cercetate minuţios de anchetatori, în căutarea altor probe. Potrivit lui Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, pereţii camerei în care se presupune că au fost sechestrate fetele ar urma să fie scanaţi cu aparatul performant adus de anchetatori.

“Multe nemernicii” 

„Din punctul meu de vedere, în acea casă sunt foarte multe nemernicii, foarte multe lucruri ciudate, dubioase”, spune Tonel Pop. “Eu spun că acest Dincă nu numai că făcea lucruri foarte - foarte grave, dar faptul că dădea cu tinci pe perete, făcea câte un strat de ciment, mai dădea câte unul, aşa, periodic, eu cred că ascundea nişte probe acolo. Pereţii aceia încerca să-i mai acopere cu ceva, nu cu un glet normal, atenţie, ciment. Ceea ce eu nu cred că era un lucru OK“, completează avocatul.

“Să dea cu subsemnatul”

 Tonel Pop crede că ar trebui din nou audiată şi soţia lui Gheorghe Dincă, lansându-se chiar suspiciunea că femeia ar fi locuit în imobilul de pe strada Craiovei, numărul 169, chiar în perioada în care Dincă şi-a executat victimele. „Eu am o mare problemă cu familia acestui Dincă. Nu ştiu ce se întâmplă cu această familie, pentru că dintr-o ecuaţie complexă, ca să nu spun de unde, rezultă că doamna Dincă, de fapt, cam era pe-acolo când fetele astea erau răpite şi eu mă-ntreb dacă nu o întreabă cineva pe doamna, cum şi cu cine stătea acolo în momentul în care... Nu cumva erau şi aceste persoane, aceste fete erau acolo în momentul în care dânsa locuia? Pentru că dânsa a locuit acolo o bucată de timp. Eu cred că ar trebui să dea cu subsemnatul, cum se spune pe româneşte“, adaugă avocatul.


    Maşina cu care mecanicul de 66 de ani le-a răpit pe Luiza şi pe Alexandra
Maşina cu care mecanicul de 66 de ani le-a răpit pe Luiza şi pe Alexandra

Conform afirmaţiilor făcute de fiica lui Gheorghe Dincă la romaniatv.net, mama sa ar fi ajuns în ţară cu două zile înainte de Paşte (28 aprilie) şi ar fi locuit alături de soţul său aproximativ o lună. După acest interval de timp, soţia lui Gheorghe Dincă ar fi luat calea Aradului, cu scopul declarat anchetatorilor de a-şi ajuta unul dintre fii la îngrijirea nepoţilor.

O a treia victimă?

Pe de altă parte, a apărut şi ipoteza privind o a treia victimă a lui Gheorghe Dincă, având în vedere că în maşina suspectului, un Renault gri cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW, folosit pentru serviciul ilegal de taxi, au fost găsiţi doi cercei diferiţi. Unul a fost recunoscut de familia Alexandrei, însă în privinţa celui de-al doilea planează încă misterul, nici familia Luizei nerecunoscându-l, scrie adevarul.ro. Anchetatorii au mai găsit în maşină o poşetă mică, albastră, care nu aparţinea nici Alexandrei, nici Luizei, aceste informaţii fiind cuprinse în rechizitoriul întocmit de procurori şi înaintat judecătorului odată cu propunerea prelungirii mandatului de arestare, propunere aprobată în cursul săptămânii trecute, de Tribunalul Olt.

Conform anumitor surse, continuă să fie depuse pe numele lui Dincă şi plângerile de agresiune sexuală, după ce şirul a fost deschis de femeia de 49 ani, din localitatea olteană Brâncoveni, care a mărturisit că ar fi fost violată de Dincă în primăvara lui 2019.

La sediul Poliţiei Caracal au continuat şi marţi audierile de martori. Zilele trecute, mai mulţi vecini şi cunoscuţi de-ai lui Gheorghe Dincă au fost audiaţi, în cazul unora fiind însă necesară reaudierea, din cauza stării de ebrietate în care s-au prezentat.

Bătaie de joc la adresa unei puştoaice de 15 ani

Incompetența și nepăsarea multor autorități în cazul crimelor de la Caracal nu reprezintă un caz izolat, ci devoalează un sistem bolnav, care trebuie restructurat din temelii.

O dovedește un alt caz revoltător din comuna vasluiană Grivița. O fată de 15 ani a sunat la 112 pentru a anunța că a fost violată de tatăl vitreg, însă reacția autorităților a fost una stupefiantă: victima a fost lăsată să locuiască sub același acoperiș cu agresorul cercetat în libertate.

Pe 17 august, ora 20.12, o fată de 15 ani a sunat de pe telefonul unei vecine la 112 pentru a cere ajutorul autorităților. Ea a anunțat că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg, scrie adevarul.ro.

Copila și-a făcut curaj după câteva zile de la comiterea faptei. La fața locului s-a deplasat o ambulanță, care a transportat fata la spital. Fata a ajuns la spital însoțită de mama sa. Medicul care a consultat-o a anunțat și el Poliția.

”În momentul în care colegii au ajuns la spital, minora era deja în proceduri medicale, astfel că au mers să o caute pe mamă prin oraș. Ulterior, minora și mama acesteia au fost conduse la sediul Poliției pentru a da declarații”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Deși era vorba de o minoră, nici o autoritate n-a făcut demersuri în privința protejării acesteia, iar procedurile au fost total ignorate. Mai mult, copila a fost nevoită să locuiască în aceeași casă cu agresorul. Pentru că astfel a decis mama, iar polițiștii nu s-au împotrivit.

În ciuda faptului că fusese reclamat un abuz sexual, audierea nu s-a realizat în prezența unui psiholog, așa cum prevăd procedurile legale, și nici nu au fost sesizați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Fiind zi de sâmbătă, nici reprezentanții spitalului nu au sesizat DGASPC sau serviciul social al Primăriei Grivița, demers obligatoriu în astfel de cazuri. Luni, reprezentanții spitalului ar fi încercat să trimită o informare către Primăria Grivița, însă documentul nu a mai ajuns din cauza unui fax defect. Abia marţi dimineață, după ce au fost sesizați și de jurnaliști, reprezentanții DGASPC s-au deplasat la Grivița pentru a evalua minora.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net