Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea, dusă la spital cu cătușe

Ultima actualizare:

    Renate Weber: ”Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte”FOTO: adevarul.ro
Renate Weber: ”Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte”FOTO: adevarul.ro

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat, miercuri seară (4 martie), că s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea, dusă la spital cu cătușe. ”Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte”, a spus Renate Weber.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat, miercuri seară (4 martie), că s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea şi a adresat întrebări directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

”Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte”, a spus Renate Webe, citată de adevarul.ro.

Sorina Pintea, fost ministru al sănătăţii, a fost scoasă din arest, marţi seară (3 martie), pentru un nou consult medical, dat fiind că, în condiţiile în care suferă de o boală autoimună, starea sa sănătate s-a agravat.

Avocaţii lui Pintea au criticat faptul că autorităţile au creat condiţiile pentru ca aceasta să fie filmată de aproape, încătuşată şi într-o stare fizică precară.

"Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură Arestul este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o astfel de persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte. Am cerut explicaţii despre procedura cu privire la transportarea unei persoane deţinute către un spital. De ce se fac astfel de scăpări către presă. Am cerut informaţii despre proceduri, protocoale pentru a respecta dreptul pacientului la confidenţialitate. Procedurile trebuie aplicate în aşa fel încât demnitatea persoanelor aflate în această situaţie să fie respectată. Statul este obligat să asigure măsuri de detenţie care să nu îi afecteze starea de sănătate", a declarat Renate Weber, miercuri seară (4 martie), la Antena 3.

Citește și:

Sorina Pintea, scoasă din arest pentru un nou consult medical

Imagini dramatice cu Sorina Pintea, scoasă din arest și târâtă la un nou control medical

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net