BAC 2020. Elevii susțin azi proba la alegere a profilului. Este ultima probă a examenului din acest an

Ultima actualizare:

    Joi, 25 iunie, elevii susțin ultima probă a Bacalaureatului 2020Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Joi, 25 iunie, elevii susțin ultima probă a Bacalaureatului 2020Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Examenul de BAC 2020 continuă, joi, 25 iunie, cu ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului sau specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie, iar cele finale pe 5 iulie.

BAC 2020. Elevii susțin proba la alegere. Din ce materii au avut de ales

Ultima probă – cea la alegere – din cadrul examenului de Bac 2020 a început la ora 09.00, iar elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Baremele de corectare vor fi făcute publice în jurul orei 15.00. Elevii de la real susțin examenul la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, iar cei de la uman dau probe la Georgrafie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie.

Primele rezultate la examenul de bacalaureat vor fi afișate pe 30 iunie, iar candidații care vor dori să facă contestație, vor putea depune cererile până la 1 iulie, ora 12.00. Între 1 și 4 iulie vor fi rezolvate contestațiile,iar pe 5 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Bacalaureat 2020. Calendarul oficial al examenelor

25 iunie 2020: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

30 iunie 2020: Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.0030 iunie 2020: depunerea contestațiilor în intervalul orar 08.00 – 12.00

1 – 4 iulie 2020: rezolvarea contestațiilor

5 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Bacalaureat 2020. Reguli de desfășurare a examenelor

Examenul de Bacalaureat 2020 a început la 22 iunie și se va sfârși la 5 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale. Iată ce reguli au avut de respectat elevii!

  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, potrivit news.ro.
  • Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
  • Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
  • Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
  • Examenul de Bac 2020 se încheie joi, 25 iunie, cu ultima probă pe care trebuie să o susțină elevii, cea la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie, cân elevii vor putea depune și contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie. În acest an, examenul de Bacalaureat a fost organizat și susținut în condiții excepționale, fără precedent. elevii au trecut printr-un riguros triaj epidemiologic, au fost obligați să poarte mască de protecție și să respecte regulile de distanțare fizică. 

Citește și: 

Apariţie spectacol! Selly s-a dus să dea Bacul cu bolidul de lux şi în tricou Versace

BAC 2020. Ce a picat la Matematică

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net