Bac-ul picaților, de râsul lumii. ”Rebreanu nu i-a mai răspuns la mesaje lui Maitreyi”

Ultima actualizare:

    Bacalaureatul s-a transformat într-o glumă pentru mulți candidați ai sesiunii din august
Bacalaureatul s-a transformat într-o glumă pentru mulți candidați ai sesiunii din august

Cea de-a douăa sesiune a bacalaureatul le dă mari bătăi candidaților care nu au promovat în iulie. Tinerii, care mai de care mai nepregătiți, se întrec în ”perle” și chicoteli pe seama subiectelor și a decursului vieții lor. După ce au susținut examenul scris la Limba și Literatura Română, tinerii candidați au ieșit cu zâmbetul pe buze, declarând că nu au învățat nimic, nu au deschis nici măcar o singură dată cartea și nici nu le pasă dacă vor promova examenul maturității.

Candidații bacalaureatului din sesiunea din august au susținut exemenele scrise. Ca de obicei, disciplina Limba și literatura Română le-a dat bătăi de cap acestora, care fie au încurcat operele literare, fie n-au scris mai nimic, fie s-au prezentat la examen doar pentru a face prezența.

Imediat cum s-a încheiat durata minimă obligatorie de rămânere în sala de examen, candidații s-au înghesuit să iasă afară și să se bucure în continuare de vară și de vacanță.

”A fost ușor, dar n-am știut nimic. Nici măcar n-am citit. Am venit doar să-l dau, nu să-l iau”, spune un candidat căruia nu-i pasă dacă va promova examenul maturității. Alții, deși nu au fost siguri de cele învățate, au dus subiectul trei până la capăt și au scris ce au înțeles ei din literartura română.

”Am scris relația dintre Liviu Rebreanu și Maitreyi. Au avut o relație pe ascuns, sora mai mică a lui Maitreyi a aflat de relația lor și i-a comunicat tatălui ei și tatăl lui Maitrey l-a dat afară pe Liviu Rebreanu. Maitreyi a continuat să-l caute pe Liviu Rebreanu și într-un final Rebreanu nu i-a mai răspuns la mesaje”, spune uin tânăr sigur pe cele scrise.

Dincolo de emoții și amuzamentul lor, candidații mărturisesc că nu s-au pregătit mai deloc pentru acest examen, neconsiderându-l atât de important pentru decursul vieții lor.

”Am fost în cluburi, am fost la mare. Putea să stea între mine și distracție un BAC?”, spune amuzant un tânăr petrecăreț care recunoaște că nu și-a dedicat nicio oră din timpul său pentru a deschide o carte.

În fiecare an, sistemul de învățământ românesc lasă aproximativ 40 de mii de tineri pe dinafară. Vorbim despre absolvenți de clasa a 12-a, care nu reușesc să promoveze examenul de bacalaureat, astfel încât nu se pot înscrie la o facultate și nici nu ies din liceu cu o meserie, viitorul lor fiind incert.

”Dacă iau BAC-ul am alte oportunități, dau la facultate la management. Găsesc eu ce să fac cu acest profil” spune un candidat, în timp ce altul își propune să ajungă barman într-un club, dat fiind faptul că este tânăr.

Nu puțini sunt cei care își condiționeză viitorul sau urmarea unei facultăți de examenul de bacalaureat, însă aceștia se așteaptă să-l promoveze printr-un miracol. Mai mult decât atât, cei care declară că dacă vor lua BAC-ul vor aplica la o facultate, își aleg facultăți și domenii de top.

”Dacă iau bac-ul dau la Academie, dacă nu, mă angajez pe unde pot. Dau la Academie pentru că din câte am văzut pe la televizor legile nu se fac așa cum ar trebui și m-am gândit că poate o să reușesc eu ceva”, spune o domnișoară în timp ce un tânăr declară că ”o să mă fac polițist dacă iau bac-ul și dacă nu, infracțiuni, chestii, să iasă banul. Păi și dacă ajung polițist tot asta fac, numai că o să fie un fel de acoperire”, potrivit Știrile Pro Tv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net