Bacalaureat 2016, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut elevii

Ultima actualizare:

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamnă/ Emoţii mari pentru cei care nu s-au prezentat sau nu au luat Bacalaureatul în vară. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din sesiunea a doua încep luni cu testul la Limba şi literatura română, care va fi susţinut de peste 42.000 de absolvenţi de liceu. Examenul începe la ora 9.00 şi se încheie la ora 12.00.

UPDATE 12.59: La primul subiect au avut de analizat un text, iar la al treilea au avut de redactat un eseu în care să vorbească despre "tema şi viziunea despre lume" intr-un text poetic aparţinând lui Tudor Arghezi sau al lui Ion Barbu, scrie stirileprotv.ro.

Subiecte la proba de Limba şi Literatura Română
Subiecte la proba de Limba şi Literatura Română

Subiecte la proba de Limba şi Literatura Română
Subiecte la proba de Limba şi Literatura Română

Candidaţii vor susţine marţi proba scrisă la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematică şi vineri  proba la alegere a profilului şi specializării, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Primele rezultate, afişate în 29 august

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamnă/ Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi, până la ora 20.00, pot fi depuse contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, rezultatele finale vor fi afişate în 1 septembrie.

S-au înscris 42.261 de candidaţi

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a început în 16 august, cu probele orale şi de competenţe. Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de candidaţi, dintre care 27.848 au absolvit liceul în acest an, iar 14.413 sunt din promoţiile anterioare.

În prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declaraţi respinşi 41.037 de candidaţi, din toate promoţiile, scrie news.ro.

Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Candidaţii care susţin Bacalaureatul nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe şi însemnări care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul şi de comunicare.

Ghiozdanele, poşetele, sacoşe vor fi lăsate de candidaţi într-o sală de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită, nu vor fi primiţi în examen.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamnă/ Candidaţii care vor fi prinşi că au asupra lor manuale, dicţionare, culegeri, memoratoare, rezumate, ciorne, telefoane mobile, căşti audio, mijloace de comunicare ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă le-au folosit sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie ori de alte persoane.

În cazul fraudei sau a tentativei de fraudă, candidaţii sunt eliminaţi din examen, nu mai pot participa la probele următoare şi nu mai au posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Candidaţii eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentative de fraudă nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se desfăşoară doar în sălile în care sunt camere de supraveghere video funcţionale. Şi în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise vor fi camere de supraveghere.

La probele scrise, comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea testării. Dacă într-o şcoală în care se susţine Bacalaureatul sunt constatate nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori dacă există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările video din toate sălile de examen din acea unitate.

Promovarea examenului de Bacalaureat

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamnă/ Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii:

- au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi au obţinut unul dintre nivelurile de competenţă - experimentat, avansat sau mediu;

- au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

Bacalaureatul poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii care se prezintă la examen pentru a treia oară cel puţin au plătit o sumă stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor la care se prezintă. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net