Bacalaureat 2019. Când începe înscrierea la sesiunea specială pentru olimpici

Ultima actualizare:

    176 de elevi din clasa a XII-a încep sesiunea specială de Bacalaureat 2019FOTO: Click!
176 de elevi din clasa a XII-a încep sesiunea specială de Bacalaureat 2019FOTO: Click!

176 de elevi din clasa a XII-a încep sesiunea specială de bacalaureat 2019. Ei încep examenul mai devreme întrucât în luna iunie, când începe Bac-ul pentru pentru toți absolvenții de liceu ei vor fi în concursuri interneționale sau în cantonamente.

”Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale", arată Ministerul Educaţiei.

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru componenţii loturilor olimpice se desfăşoară la Ploieşti, în perioada 16 mai - 5 iunie, anunţă Ministerul Educaţiei.

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti găzduieşte, în perioada 16 mai - 5 iunie, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale sportive.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în  16 şi 17 mai.

Când încep probele la Bac-ul olimpicilor 2019

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 20 - 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă); 22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională); 23 - 24 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Probele scrise vor avea loc în 27 mai (Limba şi literatura română); 28 mai (proba obligatorie a profilului); 29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării); 30 mai (Limba şi literatura maternă).

Rezultate la Bac-ul olimpicilor 2019

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru 31 mai (până la ora 12:00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 - 14:00).

În intervalul 31 mai - 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

Citește și Cum să iei note mari la examenele de Evaluare națională și Bac 2019

Citește și Bacalaureat 2019. Cum să te pregătești cu trei luni înainte examen

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net