Pentru absolvenții de liceu care au picat la prima sesiune de Bacalaureat 2019 mai există o șansă, sesiunea a doua a examenului. Prima probă scrisă este programată pe 21 august.


Peste 60.000 de elevi din clasa a XII-a nu au luat examenul de Bacalaureat 2019, ori nu s-au prezentat. Dintre aceștia, 43.000 mai încearcă o dată, în sesiunea picaților care va începe din 21 august.

Bacalaureat 2019, sesiunea picaților. Calendarul probelor scrise

  • Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, pe 21 august urmează să se susţină proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea), pe 22 august - Limba şi literatura maternă - Eb) - proba scrisă şi pe 23 august - proba obligatorie a profilului - Ec) - proba scrisă.
  • Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării - Ed) - proba scrisă, pe 27 şi 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, pe 29 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B, pe 30 august şi 2 septembrie - evaluarea competenţelor digitale - proba D.
  • În zilele de 2 şi 3 septembrie se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.
  • Pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele la probele scrise (până la ora 12,00).
  • Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi între orele 12,00 şi 16,00.
  • Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.

Citește și

Cum poţi învăţa pentru Bac de pe telefonul mobil. Iată aplicația care-i salvează pe elevi

Sfatul psihologului. Cum îți ajuti copilul în perioada examenelor

 
 
Loading...