Bacalaureat 2019. Subiectele la matematică și istorie

Ultima actualizare:

    Azi are loc proba scrisă la Istorie sau Matematică din candrum examenului de Bacalaureat 2019Foto: Arhiva Click!
Azi are loc proba scrisă la Istorie sau Matematică din candrum examenului de Bacalaureat 2019Foto: Arhiva Click!

O altă zi cu emoții pentru candidații care susțin astăzi, 3 iulie, examenul de Bacalaureat 2019. Are loc proba obligatorie a profilului din prima sesiune a examenului național de BAC: matematică și istorie.

Subiectele la matematică Bacalaureat 2019 sunt diferite în funcție de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii. În urmă cu trei luni, la simulare, elevii de la profilul tehnologic au primit 3 subiecte, dintre care unul cu matrice și altul cu funcții. Subiectele și baremul la matematică, dar și la istorie, din cadrul examenului de BAC vor fi publicate pe Click!, după ora 9:00.

Update: 

Subiecte Limba și Literatura Română la Bacalaureat 2019 - profilul real

Subiecte limba română Bacalaureat 2019 - Profilul Uman

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Lucrarea scrisă durează trei ore, iar timpul este calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. De asemenea, pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Examenul la Limba și literatura română a fost prima probă scrisă de la Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceul continuă examenul de BAC cu proba la alegere a profilului și specializării, joi (4 iulie). Rezultatele la Bacalaureat 2019 vor fi afișate pe 8 iulie 2019, iar în aceeași zi se depun și contestațiile. 

Bacalaureat 2019: Modele de subiecte la matematică și istorie

Ministerul Educației s pregătit patru seturi de subiecte pentru Matematică-Informatică, Știinţele Naturii, Pedagogic și Tehnologic. La fel cala probele anterioare, subiectele de la matematică și la istorie au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme de corectare a subiectelor la Bacalaureat 2019.

Bacalaureat 2019 model de subiecte Matematică, profilul Mate info

Bacalaureat 2019 model de subiecte Matematică, profilul Pedagogic:

Bacalaureat 2019 model de subiecte Matematică, profilul Științele naturii:

Bacalaureat 2019 model de subiecte Matematică, profilul Tehnologic 

Bacalaureat 2019 model de subiecte la Istorie:

Calendar Bacalaureat 2019- probele scrise

  • luni (1 iulie) iulie) - Limba şi literatura română
  • marți (2 iulie) -  Limba şi literatura maternă - E)b) - maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c).
  • miercuri (3 iulie) - proba obligatorie a profilului Matematica sau istorie
  • joi (4 iulie) - proba la alegere a profilului şi specializării - E)d)

Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie. Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba orală la limba română (proba A), a continuat, în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).Probele scrise ale examenului naţional de BAC 2019, sesiunea iunie-iulie, au început luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

Câți absolvenți de liceu s-au înscris în prima sesiune de Bacalaureat 2019

Statisticile arată că la prima sesiune de Bacalaureat 2019 s-au înscris 136.087 de absolvenţi de liceu. 116.037 dintre ei sunt din promoția curentă, iar 19.618 din seriile anterioare. Cei mai mulți elevi sunt înscriși la București, 14.873. Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2019, un candidat este obligat să susțină toate probele, să fie notat cu minimum 5 la fiecare dintre ele, dar media generală la probele scrise să fie cel puțin șase. 

Citește și

Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau corect subiectele la Română

Bacalaureat 2019. Subiectele la proba de Limba și literatura română

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net