Bacalaureat 2020. Miercuri, elevii dau examen la Matematică sau Istorie

Ultima actualizare:

    Elevii au trei ore la dispoziție pentru a rezolva probele la Bacalaureat 2020Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Elevii au trei ore la dispoziție pentru a rezolva probele la Bacalaureat 2020Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Examenul de Bacalaureat 2020 continuă, miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Elevii au intrat în sala de examinare până la ora 08.30, iar probele au început la ora 09.00. Absolvenții au trei ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 prevede că proba obligatorie a profilului începe la ora 9:00, iar candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. Liceenii nu vor avea la examenele de astăzi subiecte din materia de pe semestrul al II-lea din clasa a XII-a, aceasta fiind eliminată din programa de Bacalaureat din cauza închiderii tuturor școlilor în pandemia COVID-19, potrivit Edupedu. Baremele de la Matematică și Istorie vor fi afișate în jurul orei 15:00. Află aici baremul de corectare la Limba Română!

Bacalaureat 2020. În ce condiții se desfășoară examenele la Matematică și Istorie

  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
  • Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
  • Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru.
  • Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.
  • De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

La Bacalaureat 2020 s-au înscris peste 155.000 de candidați

Peste 155.000 de candidați s-au înscris la această sesiune de Bacalaureat 2020, a anunțat Ministerul Educației. Dintre aceștia, aproximativ 123.800 sunt candidați din promoția curentă și 31.800 sunt candidați din promoțiile anterioare. Numărul înscrișilor este cu aproximativ 20.000 de mai mare decât anul trecut. Rămâne de văzut câți se vor prezenta la examene, având în vedere că Evaluarea Națională a înregistrat cifre record de absenți.

În Capitală, susțin probele examenului de Bacalaureat 2020 peste 17.000 de candidați. După probele la Matematică sau Istorie, elevii vor susține proba la alegere, joi, 25 iunie.

Citește și: 

Bacalaureat 2020. Reguli de desfășurare a examenelor

Bacalaureat 2020. Calendarul examenelor din acest an

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net