Băiețel de 10 ani din Iași, maltratat de propria mamă. Femeia a scăpat doar cu o amendă

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă adevarul.ro
Foto: Arhivă adevarul.ro

Caz revoltător la Iași! La numai 10 ani, un băiețel a trecut prin clipe de groază, după ce a fost bătut și chiar înjunghiat de propria mamă. Femeia, care a ajuns în fața judecătorilor ieșeni, a recunoscut că și-a bătut copilul, acum în vârstă de 12 ani. În primă instanță, magistrații de la tribunalul Huși au dispus condamnarea acesteia la o amendă penală de 2.000 de lei.

Dosarul Tatianei Nedelcu (32 ani), originară din Republica Moldova, a ajuns la Curtea de Apel Iași, însă magistrații au decis să-l trimită spre rejudecare, după ce Parchetul a formulat apel împotriva primei sentințe. Femeia este acuzată că și-ar fi lovit băiatul pe când acesta avea 10 ani. Băiețelul a fost lovit cu premergătorul în cap, a fost dat cu fruntea de perete, ba chiar și înjunghiat în umăr, scrie bzi.ro. Femeia mai are doi copii: unul de 2 și altul de 3 ani.  

Mama a scăpat de închisoare, după ce a recunoscut că și-a maltratat copilul 

Procesul Tatianei Nedelcu a început în urmă cu câteva luni. Atunci, anchetatorii au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu femeia, pentru violență în familie.Judecătoria Huși a admis acordul și magistrații au dispus pe 19 ianuarie 2021 condamnarea la o amendă penală de 2.000 de lei, reprezentând echivalentul a 200 de zile-amendă, cuantumul corespunzător unei zile-amendă fiind de 10 lei. Anchetatorii au susținut că, vreme de mai multe luni, Tatiana Nedelcu și-a maltratat propriul copil.

La audieri, minorul a precizat că, în 2018, când avea doar 10 anișori, a fost lovit cu un premergător în cap și, ca urmare a acestui aspect, s-a dezechilibrat și s-a lovit cu ochiul de marginea patului. De asemenea, băiețelul a susținut că, în luna ianuarie 2019, a fost lovit de mama lui cu palma peste cap și a fost lovit de perete, ca urmare a unei neînțelegeri cu privire la o suzetă. „Totodată, persoana vătămată a mai precizat că a fost lovită și cu un cuțit de către inculpată în zona umărului, în anul 2017, când locuiau în Italia, însă acest aspect nu este susținut de nicio altă probă de la dosar. Persoana vătămată susține că era bătută de inculpată cu diverse obiecte în zona picioarelor și chiar cu cureaua, fără a putea să precizeze condițiile de loc și timp”, au adăugat procurorii.

Dosarul, trimis spre rejudecare       

Pe parcursul urmăririi penale, Tatiana Nedelcu a recunoscut că obișnuia să îl lovească pe băiețel. „În februarie 2019, inculpata a lovit persoana vătămată cu palma întrucât a furat bani ca să își cumpere dulciuri. Inculpata a precizat că nu a aruncat cu premergătorul în fiul său, ci doar l-a certat să nu mai sară pe pat, făcându-se că îl lovește, moment în care minorul s-a speriat, s-a dezechilibrat și a căzut cu ochiul de marginea patului. De asemenea, inculpata a mai precizat că nu l-a lovit pe fiul său cu un cuțit în zona umărului”, au subliniat anchetatorii.

La audieri, soțul femeii a precizat că a filmat-o în timp ce îl bătea pe băiețelul de doar 10 anișori. Pe de altă parte, o martoră a susținut că băiețelul obișnuia să vină în vizită la ea și că era plin de vânătăi pe corp. Mai mult, învățătoarea copilului l-a întrebat de unde are vânătăile, iar acesta îi spunea că s-a lovit, fără să dea vina pe mama lui. Acum, femeia, care locuiește în județul Vaslui, va fi nevoită să dea din nou explicații în fața Judecătoriei Huși.  

Citește și: 

VIDEO Băiat de 13 ani bătut cu bestialitate de părinții unei fetițe pe care lovit-o cu o minge

VIDEO Copil bătut de o educatoare din Fetești. Ce s-a întâmplat cu cadrul didactic

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net