Bancnotele falsificate de mafie, cheltuite în buticuri de cartier

Ultima actualizare:

    Banii falşi, sute de mii de euro, erau numiţi codificat "morcovi", "echipe" sau "jucători". La percheziţiile de la Oradea fuseseră găsiţi, anul trecut, 13 milioane de euro falşi
Banii falşi, sute de mii de euro, erau numiţi codificat "morcovi", "echipe" sau "jucători". La percheziţiile de la Oradea fuseseră găsiţi, anul trecut, 13 milioane de euro falşi

Procurorii DIICOT Timişoara au destructurat o reţea care a plasat pe piaţă sute de mii de euro falşi. Banii proveneau de la o fabrică de bani falşi deţinută de mafia italiană în Oradea.

Zeci de mascaţi au descins joi dimineaţă în 46 de locaţii din Timişoara şi Arad, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu distribuirea pe piaţă a sute de mii de euro falşi, pe care escrocii îi plasau prin intermediul unor tranzacţii mici, relatează “Adevărul”. Procurorii descoperiseră în septembrie 2014 o fabrică de bani la Oradea, iar investigaţia a dus către patru italieni din Napoli, care au reuşit să falsifice milioane de euro. 

Adrian Poczo, zis “Adi Ţiganul”, unul dintre liderii reţelei care  plasa bani falşi pe piaţă
Adrian Poczo, zis “Adi Ţiganul”, unul dintre liderii reţelei care plasa bani falşi pe piaţă

Sute de mii de euro provenind de la Oradea au fost plasaţi în vestul ţării. „În perioada noiembrie 2014 şi până în prezent,  pe raza judeţului Timiş a acţionat un grup infracţional organizat constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă. (...) Bancnotele falsificate  au fost obţinute de către o parte dintre membrii grupării, pe o filieră de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni în Italia”, arată un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au identificat aproximativ 60 de persoane din Timiş şi din Arad implicate în plasarea banilor pe piaţă. Procurorii, care au introdus în reţea un investigator sub acoperire, au aflat că bancnotele false de 50 de euro erau plasate pe piaţă prin achiziţionarea unor telefoane sau maşini de pe site-urile de anunţuri şi prin cumpărături la magazinele de cartier, unde escrocii plăteau în euro susţinând că nu au lei. De asemenea, banii falşi erau schimbaţi în lei de persoane fizice atrase de cursul avantajos. Ancheta a fost realizată cu sprijinul SRI şi al serviciului secret al Poliţiei. Banii falşi erau numiţi codificat „morcovi”, „echipe” sau „jucători”. Procurorii au stabilit că din reţea fac parte interlopi din Timişoara, printre care Constantin Dumbra, zis „Costa”, Samir Scripcariuc, zis „Bebe”, şi Adrian Poczo, zis „Adi Ţiganul”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net