Bancomat aruncat în aer în București! «La 4 dimineaţa s-a zguduit blocul. Am zis că e cutremur»

Ultima actualizare:
Elena Șimeanu (92 de ani) povestește că a trecut prin clipe de groază când a auzit explozia
Elena Șimeanu (92 de ani) povestește că a trecut prin clipe de groază când a auzit explozia

A fost panică, ieri dimineață, într-un bloc de pe bulevardul Theodor Pallady din București. Oamenii au fost treziți, în jurul orei 4 dimineaţa, de o bubuitură puternică. Un bancomat a fost aruncat în aer. Locatarii imobilului la parterul căruia se afla banca spun că au simțit și o zguduitură și s-au temut că ar fi vorba despre un cutremur.

La câteva ore după atac, unitatea bancară unde era bancomatul arăta ca după un bombardament. Cioburi și bucăți de metal de la geamuri au ajuns pe trotuar. Printre mormanele de moloz și resturi metalice, ieri spre amiază, criminaliștii îmbrăcați în salopete albe făceau măsurători și prelevau probe. Câțiva anagajați ai băncii discutau în șoaptă ceva și aveau grijă să stea cît mai departe de vreun reprezentant al mass-media. ”Nu putem să vă declarăm nimic. Absolut nimic. Vă rugăm să luați legătura cu departamentul de comunicare al băncii”, ne-a spus un bărbat în costum, reprezentant al unității respective. Perimetrul din fața băncii era delimitat cu o bandă galbenă pe care scria ”Poliția, nu treceți!”. Pe băncile din fața blocului, curioșii discutau aprins despre eveniment.

Oamenii din bloc povestesc cu groază cum un zgomot infernal, ca de explozie, i-a trezit din somn. ” La 4 dimineaţa s-a zguduit blocul. M-am speriat groaznic. Eu și așa nu dorm adânc. Am crezut că este de la gaze sau un cutremur ceva”, a povestit Elena Șimeanu (92 de ani) pentru Click!.

Nicolae (71 de ani) spune că a crezut că este cutremur și a ieșit pe terasă
Nicolae (71 de ani) spune că a crezut că este cutremur și a ieșit pe terasă

Și Nicolae (71 de ani), care locuieşte chiar în apartamentul de deasupra băncii a povestit cum a trăit momentul atacului la bancă. ”S-a auzit o explozie. Am ieșit pe terasă. Nu am văzut mare lucru. În câteva minute am auzit sirenele de la mașina poliției și de la pompieri”.

Aurelia (73 de ani) spune că zona este una sigură
Aurelia (73 de ani) spune că zona este una sigură

Aurelia (73 de ani) a spus că este pentru prima dată când în zona lor se întâmplă așa ceva. ”E liniște în zona aceasta. Eu sunt și bolnavă de inimă. Bine că nu a fost mai grav”, a spus femeia îngrozită.


    Aurelia (73 de ani) spune că zona este una sigură foto: Florin Șuler Click!
Aurelia (73 de ani) spune că zona este una sigură foto: Florin Șuler Click!

Alți locatari susțin că nu au auzit nimic și că au fost șocați în momentul în care au văzut la televizor ce s-a întâmplat .

Șeful Poliției: ”Este o metodă importată”

Spărgătorii au ales să dea atacul când mai toată lumea dormea. Poliția a început o anchetă în acest caz și verificat toate filmările de pe camerele de supraveghere din zonă. Șeful poliției, chestorul Ioan Buda, spune că "au fost câteva cazuri, dar e o metodă importată, am avut sau avem 2-3 cazuri care sunt în lucru. O reţea care acţiona undeva în Timişoara, Cluj, Arad a fost destructurată. Sunt deja în penitenciare şi cei care acţionează în aceste zona asta, Bucureşti, Călăraşi. Aruncă în aer partea de sus a bancomatului încât valorile rămân intacte".

Lângă unitatea implicată în incident mai este o bancă, însă hoții nu s-au atins de ea.

Ancheta este încă la început. Poliția urmează să stabilească cine a dat spargerea și dacă hoții au legătură cu rețeaua care a aruncat în aer bancomatele de la Arad și  Brașov.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net