Bărbat din Vaslui, arestat pentru că a fost prins băut la volan și cu un permis contrafăcut

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Un vasluian în vârstă de 50 de ani a fost arestat preventiv după ce a fost descoperit conducând un autoturism, deşi nu deţine permis de conducere şi, în plus, se afla într-o stare avansată de ebrietate.

Culmea, bărbatul nu se află la prima abatere rutieră, el fiind un vechi ”client” de-al poliției: în urnmă cu un an a primit o condamnare cu suspendare pentru infracțiuni la regimul circulației. În după-amiaza zilei de 28 noiembrie, bărbatul a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe strada Sublocotenent Ioanesei Adrian, din municipiul Vaslui. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu are eliberat permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Totodată, pentru că avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de probe biologice, scrie adevarul.ro. 

În urma verificărilor, poliţiştii aveau să constate că bărbatul nu este nici pe departe la prima abatere rutieră. Pentru că în urmă cu un an a primit o condamnare cu suspendare tot pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, de data aceasta a fost reţinut, iar duminică, 29 noiembrie, Judecătoria Vaslui a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Permisul auto, ”cumpărat” din Italia 

Instanţa nu a mai manifestat clemenţă faţă de bărbatul prins beat criţă la volan, după ce în urmă cu un an i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare tot pentru infracţiuni rutiere. Atunci a fost prins de radar conducând cu peste 80 km/h în localitate, deşi nu absolvise niciodată o şcoală de şoferi, ca atare nici nu deţinea permis de conducere. 

Bărbatul fusese plecat la muncă în Italia şi de acolo ”a făcut rost de un permis”. A crezut că va reuşi să îi păcălească pe poliţiştii români, astfel că, odată reîntors pe meleagurile natale, a început să şofeze. Echipajul rutier care l-a depistat conducând pe DN 24, pe raza localităţii Moara Domnească, având dubii asupra autenticităţii permisului prezentat de şofer, l-a condus la sediul Poliţiei pentru verificări. Astfel, poliţiştii aveau să constate că permisul eliberat de autorităţile italiene din 2012 este unul contrafăcut.

Mai multe amănunte citiți pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net