Bărbat internat cu piciorul rupt într-un spital din Caransebeș, mort după câteva zile. Cum l-a găsit familia

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Familia unui bărbat din Caransebeș este revoltată și va face plângere către Colegiul Medicilor după ce acesta a fost internat având un picior rupt, însă a murit după câteva zile. Oamenii cred că pacientul nu a fost tratat corespunzător și vor depune plțângere și la Parchet.

Bărbatul a avut un accident în timp ce vopsea o poartă. A căzut de pe o scară de un metro, iar ca urmări și-a fracturat piciorul și s-a lovit la cap. Imediat, familia a a cerut ajutor la 112 și în câteva minute, la fața locului a sosit un echipaj care l-a transportat pe bărbat la Secția UPU din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș. După consultul de rigoare, acesta a fost internat pe secția de ortopedie, scrie ziuadevest.ro.  

Trei zile nu au mai știut nimic de starea bărbatului   

Fiul și soția bărbatului spun că omul a fost conștient, a vorbit tot timpul cu ei și timp de 3 zile au păstrat legătura și din spital, prin telefon, timp în care bărbatul le-a cerut mâncare și apă. Apoi, după 3 zile, s-a întrerupt orice comunicare. Bărbatul nu mai răspundea la telefon, iar la apelurile familiei făcute pe telefonul fix al spitalului, au fost asigurați că totul este bine, că nu sunt probleme. 


    Pacientul a fost găsit de familie dezbrăcat și legat de pat FOTO: ziuadevest.ro
Pacientul a fost găsit de familie dezbrăcat și legat de pat FOTO: ziuadevest.ro

Însă, după alte trei zile de tăcere din partea pacientului și informații foarte puține primate din partea cadrelor medicale, fiul și soția au reușit să intre în spital și să ajungă la patul bolnavului. Au fost șocați de modul în care l-au găsit: în stare de inconștiență, în secția de neurologie, aproape în pielea goală și legat de patul fără nici o lenjerie.

Ce spune familia 

Revoltați de cele descoperite, oamenii au cerut explicații, dar au primit amenințări fiindcă au intrat ilegal în incinta spitalului declarat suport Covid. Familiei i s-a transmis că starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat brusc. Mai mult, ar fi început să delireze, devenise necooperant și violent, era mai mult în stare de inconștiență și personalul medical a primit ordin de la medicul psihiatru ca bolnavul să fie legat de pat. Pastilele i-au fost administrate pisate și cu forța pe cale bucală. A doua zi după vizită, familia aa fost anunțată că „domnul a pierdut lupta cu viața”.

Familiei a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, urmând ca actele și sesizarea să fie depuse în format online. Va face plângere către Colegiul Medicilor Caraș-Severin, nefiind de accord nici cu diagnosticul din certificatul de deces: pneumonie, traumatism cranian și fractură de gambă și tibie.

Ce spun medicii  

Spitalul Municipal Caransebeș spune că din punct de vedere medical, personalul medical a acționat conform protocolului, inclusiv decizia ca bolnavul să fie legat de pat a fost luată de medicul psihiatru. În ceea ce privește faptul că bolnavul era dezbrăcat pe un pat fără lenjerie, medicii spun că acesta s-a dezbrăcat singur și a aruncat lenjeria de pe pat fiindcă era agitat psihomotor. 

Citește și: 

Medic, despre tânărul mort după ce a plecat din spital: «Putea avea ani de viaţă în faţă. Avea mamă, prietenă»

Unul dintre bărbații arși în incendiul de la Petromidia a murit într-un spital din Germania

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net