Pelerin tâlhărit în timp ce dormea în cort, în parcul gării din Craiova. Povestea spectaculoasă a jafului

Ultima actualizare:

    Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile iar prejudiciul a fost recuperatFoto: reporter24.info
Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile iar prejudiciul a fost recuperatFoto: reporter24.info

Un tânăr de 18 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a sustras 2.300 de euro şi 19.100 grivne (nr. moneda din Ucraina) de la un pelerin care dormea într-un cort în parcul din fața gării din Craiova. Hoțul a fost prins spectaculos, după ce a vrut să ia un taxi iar șoferul a făcut semn cu farurile unei mașini de ”mascați”care trecea pe lângă el.

Furtul s-a petrecut noaptea iar victima, un bărbat de 39 de ani din Baia Mare era obosită pentru că se întorcea de la un pelerinaj din localitatea Polovraci, judeţul Gorj şi urma să plece dimineață spre alt pelerinaj la București. Evenimentele au avut un final spectaculos.

Cum a fost prins hoțul care a prădat un pelerin care dormea

Potrivit gds.ro, reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că persoana bănuită de comiterea furtului ar fi tăiat cortul, ar fi sustras suma de bani în timp ce pelerinul dormea buștean iar ulterior ar fi solicitat unui taximetrist să-l ajute să schimbe banii. Acesta din urmă s-a speriat pentru că hoțul era foarte agitat și se grăbea exagerat şi a făcut semn cu farurile unei mașini de polițiști de la intervenții, pe scurt ”mascații”, care trecea prin dreptul său. Agenții au înțeles mesajul, au venit la taxi iar adolescentul de 18 ani s-a speriat și a fugit. Doi mascați au fugit după el și l-au prins. În urma unei percheziții corporale, asupra tânărului au fost găsiți banii pe care acesta nu i-a putut justifica așa că a fost interogat pe loc și a dezvăluit fapta.

Ce spun polițiștii de la IPJ Dolj

“În noaptea de 12/13 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Dolj, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Bucureşti, din Craiova, au observat un autoturism, destinat transportului de persoane, al cărui conducător auto încerca să transmită un mesaj prin folosirea alternativă a luminilor vehiculului. Imediat, poliţiştii au pornit către vehiculul respectiv, moment în care au observat o persoană coborând din autoturism şi pornind în fugă, cu intenţia de a-şi asigura scăparea. Poliţiştii au pornit în urmărirea pedestră a persoanei în cauză, care a fost prinsă şi imobilizată, pe aceeaşi stradă, după aproximativ 700 m distanţă. În urma efectuării controlului corporal, poliţiştii de la acţiuni speciale au găsit asupra acesteia suma de 2.300 de euro şi 19.100 grivne, care nu a putut fi justificată”, a informat IPJ Dolj.

Citiți și

Sute de pelerini la moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer

150 de autocare cu pelerini din Voluntari vor ajunge la Iași pentru Sfânta Parascheva

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net