Bărbatul desfigurat de urs, după atacul de la stâna din Harghita, operat timp de 7 ore. Reacția lui Tanczos Barna

Ultima actualizare:

    Ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mortfoto: Antena 3
Ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mortfoto: Antena 3

Un cioban de 26 de ani a murit, iar un altul de 45 de ani a fost grav rănit, după ce un urs a dat atacul, vineri noapte, la o stână aflată la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita. Un al treilea a reușit să sune la 112 și să anunțe grozăvia. Bărbatul desfigurat de mușcătura ursului a fost supus unei operații complicate.

Firul evenimentelor

Vineri dimineaţă, ursul a omorât o vacă şi a dus-o în pădure. Ciobanul, împreună cu un coleg mai tânăr, au anunţat proprietarul, iar acesta i-a rugat să facă o poză să o depună la dosar, ca să-şi recupereze paguba, relatează Antena 3. Oamenii au aşteptat opt ore şi au mers în pădure, dar ursul era încă acolo.

Atunci a avut loc atacul. Unul dintre ciobani a luat-o la fugă în pădure, cu ursul pe urmele lui şi nu s-a mai întors la stână. Pentru că zona este la graniţa dintre Mureş, Harghita şi Suceava, a fost căutat de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti din cele trei judeţe ajutaţi de camere de termoviziune. Mai mulţi săteni i-au însoţit înarmaţi cu drujbe. Din păcate, sâmbătă-dimineaţă, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort. "Jandarmii l-au descoperit la aproximativ 300 de metri de locul în care a fost observat ultima oară", a declarar col. Ionel Postelnicu, Jandarmeria Suceava, pentru Observator.

Ciobanul care a supravieţuit atacului a ajuns direct în sala de operaţie. "A fost o operaţie laborioasă. S-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore, încercându-se reconstrucţia facială", a declarat Ovidiu Popa, de la Spitalul Sf Spiridon Iași, pentru știrile Antena 3.

Tánczos Barna: "Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată"

Tánczos Barna a afirmat, referitor la atacul ursului de vineri noapte, la stâna aflată la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, că Ministerul Mediului va continua să facă paşii necesari pentru a rezolva problema urşilor în România. „Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei”, a adăugat ministrul Mediului. „Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopţii Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei”, a scris Tánczos Barna, sâmbătă pe pagina de Facebook.

Citește și:

Ciobanul de 26 de ani, care a fugit în pădure după atacul ursului la o stână din Harghita, a fost găsit mort

A fost adoptată OUG prin care se permite împușcarea urșilor. În ce condiții este acceptată o asemenea măsură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net