Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus are 25 de ani și lucrează la o firmă a italianului Cesare Emenddatori

Ultima actualizare:

    Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a fost recent la o petrecere din sat, susține primarulFoto: AFP
Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a fost recent la o petrecere din sat, susține primarulFoto: AFP

Miercuri seară (26 februarie), a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani din Gorj, care a lucrat la o firmă a italianului Cesare Emenddatori (71 de ani). Acesta din urmă a stat cinci zile în România, iar când a revenit în țara natală, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Update: „Bărbatul originar din judeţul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a ajuns la Institutul Matei Balş din Bucureşti în urmă cu scurt timp.Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului.De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Alte șapte persoane locuiesc în aceeași casă cu tânărul din Gorj, diagnosticat cu coronavirus. Ele vor rămâne la domiciliu și nu vor putea părăsi locuința timp de 14 zile. Bărbatul este din satul Dobrana și este o cunoștință a lui Cesare Emenddatori.

Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul în care locuieşte tânărul, Iuliana Iliescu, bărbatul este angajat la o firmă la care cetăţeanul italian este patron.

Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus nu prezintă simptome

Tănărul locuiește cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu. Bărbatul ar fi participat recent la o petrecere din sat. 

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală. Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa.

„Nu trebuie să ne alarmăm!”

În cursul dimineții de joi (27 februarie), tânărul a ajuns la spital cu o ambulanță special pregătită.

„Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct”, a anunțat ministrul Victor Costache, miercuri (26 februarie).

Raed Arafat a precizat că tânărul este într-o stare bună și că nu prezintă simptome: „Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”. 

În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital.

Transportul se va face în condiții de siguranță, dar nu este un transport de urgență. Ne interesează să se facă corect și în siguranță, pentru că bolnavul este în stare bună. Se respectă o procedura corectă. La sosire va fi predat pacientul iar mașina va fi dezinfectată și se va întoarce la Dolj”.

Citește și

Cum s-a plimbat coronavirusul cinci zile prin România. Traseul italianului care și-a vizitat familia din Gorj

Coronavirus Italia. Ce trebuie să faci când vii în țară din zonele contaminate

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net