A străbătut în viaţă zeci de mii de kilometri, ca preşedinte sau căpitan de navă şi evită acum să facă 156 de metri printre boscheţi. După 10 ani la Vila Lac 3, deşi se mută la o aruncătură de băţ, în fosta vilă a lui Petre Roman, Tra­ian Băsescu nu se grăbeşte să străbată distanţa.


A hoinărit în voie prin grădinile vilelor de protocol de pe malul Lacului Floreasca unde a gândit şi a muncit pentru ţară. În mod sigur a învăţat toate cărările pentru că este plimbăreţ din fire şi nimeni nu l-a oprit sau întors din drum, doar era întâiul om în stat. Potrivit unor surse din cadrul RAAPS, din curtea actualei reşedinţe, Lac 3, el vede proprietatea din str. Gogol nr. 2 unde se va muta.

Deşi, de joi, trebuia să părăsească locul unde a locuit pe durata celor două mandate de preşedinte, Traian Băsescu a rămas tot în fastuoasa proprietate, pentru că noua casă nu este gata. Nu şi-a luat inima în dinţi să vadă stadiul lucrărilor şi potrivit unor surse din anturajul său, aşteaptă ca vila de 380 de mp să fie reparată, zugrăvită şi igienizată pentru că arată foarte rău. Potrivit unor surse din RAAPS, lucrările de reparaţii vor costa în jur de 250.000 de euro pentru că trebuie schimbate instalaţiile sanitare, înlocuite bucăţi de acoperiş şi zugrăvit tot imobilul. 

vila-gogol.jpg

Casa “Roman”, unde trebuie să se mute fostul preşedinte

Când va fi gata iar fostul preşedinte se va muta, dacă îl vor lua amintirile, Băsescu poate sări gardul şi cum SPP-iştii îl cunosc, se va putea plimba nestingherit prin curtea vilei de protocol Lac 1, aflată gard în gard cu viitoarea reşedinţă. Casa în care va trăi de acum înainte Traian a fost ocupată timp de 25 de ani de familia fostului prim-ministru Petre Roman, iar după ce acesta a divorţat, în imobil a rămas soţia sa Mioara.

vila-lac-3.jpg

Intrare în Vila Lac 3 unde locuieşte încă Traian Băsescu

Aceasta a plecat în urmă cu câteva săptămâni, după ce s-a judecat cu RAAPS ani în şir, nemulţumită de chiria pe care trebuia să o plătească: 6.025 euro. Casa are trei dormitoare la etaj iar la parter o sufragerie şi un birou. Curtea are 1330 de mp şi unicat în zonă, nu există garaj. 

 
 
Loading...