Băse, tu când zici că poţi să te muţi aici?

Ultima actualizare:

    Vila se află pe strada Gogol, dar de afară nu se vede ce dezastru se ascunde înăuntrufoto: Sever Gheorghe
Vila se află pe strada Gogol, dar de afară nu se vede ce dezastru se ascunde înăuntrufoto: Sever Gheorghe

Plină de mucegai, inundată şi cu un tavan prin care ploia intra cu uşurinţă. Aşa arăta vila din Primăverii, în care a stat Mioara Roman, şi pe care o va prelua fostul preşedinte Traian Băsescu. Deşi se lucrează la renovarea ei de două luni, e toată numai un şantier.

A fost preşedintele statului timp de zece ani, însă, guvernanţii nu par impresionaţi. Pentru  Traian Băsescu, aceştia nu au găsit o casă demnă de locuit. Astfel că s-a ales cu o vilă veche de peste 50 de ani, cu camere mici şi pline de igrasie. 

traian basescu 1 jpeg

Unde mai pui că tavanul stă să cadă, din cauza infiltraţiilor de la ploaie. Pentru că Băsescu a refuzat să se mute în astfel de condiţii, casa de protocol de pe strada Gogol nr.2, din cartierul Primăverii, a intrat în reparaţii de capitale de două luni.

Tavanul este plin de găuri
Tavanul este plin de găuri

Acum este în plin şantier, acoperită de mormane de moloz şi cu geamuri sparte. Este consolidată bucăţică cu bucăţică, se schimbă cablurile, instalaţia electrică, ţevile de căldură caloriferele, obiectele sanitare, parchetul, dar şi tavanul fals.

Tencuiala a fost rasă până la cărămidă
Tencuiala a fost rasă până la cărămidă

Nimic din ce a aparţinut Mioarei Roman nu va mai rămâne între pereţii casei. Fostul şef al statului este mulţumit că RA-APPS a trecut la treabă, astfel că a semnat contractul pentru preluarea vilei.

Potrivit legii, imobilul trebuia pus la dispoziţia fostului preşedinte după finalizarea mandatului, pe 22 decembrie anul trecut. Din păcate, însă, până se va muta în casă nouă mai are de aşteptat. Muncitorii nu lucrează în weekend, iar având în vedere stadiul lucrărilor, am putea preconiza că acestea se vor finaliza, cel mai probabil, în luna mai.


    Tencuiala a fost rasă până la cărămidăFoto: România tv
Tencuiala a fost rasă până la cărămidăFoto: România tv

Casa în care a locuit, timp de 25 de ani, Mioara Roman, are şapte camere, două camere de serviciu, şi o suprafaţă totală de 366 metri pătraţi. La aceştia se adaugă o grădină de peste 1.334 de metri pătraţi.

Locuieşte la Vila Lac 3

Traian Băsescu locuieşte încă la Vila Lac 3, ce care l-a găzduit timp de zece ani, cât a stat fruntea ţării. Şi îi va fi foarte greu să plece din ea. Este extrem de spaţioasă, se întinde pe o mie de metri pătraţi, iar dormitorul măsoară 200 de metri pătraţi. Casa e plină de sculpturi şi tablouri valoroase. Klaus Iohhannis a pus şi el ochii pe vilă şi vrea să se mute în ea după ce pleacă Băsescu. 

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net