Băsescu: „Am vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea şi am fost la ea acasă”

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte TrainBăsescu a declarat, marţi seară, la B1Tv, că a vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea şi a vizitat-o în „arestul” la domiciliu, potrivit Mediafax.

„În toată perioada asta, în care îi este foarte greu, să ştiţi că sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, acolo la ea acasă. Am fost la doamna Udrea acasă, în arestul la domiciliu, am nimerit când erau avocaţi, asta e”, a spus fostul preşedinte Băsescu.

Băsescu a precizat că Elena Udrea „nu are interdicţie să se întâlnescă” şi că are încredere în aceasta. Udrea „a spus ce ştie şi ce crede”, a adăugat fostul preşedinte.

„Eu sper să nu fie condamnată, pentru că este cea mai mare investiţie politică pe care am făcut-o”, a spus Băsescu. El a arătat că Udrea „era unul dintre oamenii politici cu care se întâlnea” şi era unul dintre oamenii cu care Băsescu discuta „şi politică”.

Băsescu a fost întrebat dacă Udrea era sursă alterntivă de informaţii. „Categoric, era unul din oamenii cu care discutam şi politică şi ce vroiau oameni simpli...mi le dădea pur şi simplu (informaţii-n.r.), tot ce culegea mi le spunea. În general, nu le asuma neapărat ca adevăruri, ci îmi spunea «“Uite, am aflat asta»”, a povestit Băsescu, menţionând că rar se întâmpla să nu se întâlnească cu consilierii săi şi să discute „ce-i în lumea asta”.

De asemenea, Băsescu a remarcat că este „excesiv” numărul de cereri de arestare pentru Udrea, care „parcă se axează prea mult pe denunţuri”.

„În legătură cu Elena Udrea un singur lucru mi se pare excesiv: numărul mare de cereri de arestare. Se pare că aici avem o problemă şi un risc datorită presiunii de procurori să facă dosare multe, să lupte împotriva corupţiei, parcă încep să se axeze prea mult pe denunţurile acestea, lângă denunţuri trebuie să mai pui ceva şi să nu-i laşi pe cei care au luat banii să se pună de acord şi să te trezeşti cu declaraţii care îl încriminează pe ministru”, a spus Băsescu.

El a mai spus că nu a primit nici o informare de la serviciile de informaţii conform cărora Elena Udrea ar face lucruri „în neregulă”.

Întrebat dacă serviciile de informaţii trebuiau să îl informeze despre Udrea, Băsescu a spus: „Categoric da. Nu am primit nici o informare că Elena Udrea ar face lucruri în neregulă”. El a adăugat că nici despre Alina Bica nu a primit informaţii negative.

Pe de altă parte, Băsescu a afirmat că „securitatea preşedintelui” este prost definită, menţionând şi faptul că nu a fost informat de cazul fratelui său, punându-se şi întrebarea dacă Victor Ponta a fost informat în legătură cu cazul cumnatului său.

„Vorbim că instituţiile statului asigură securitatea preşedintelui şi demnitarului şi cum a fost posibil să ajungă cu fratele meu în situaţia în care s-a ajuns şi eu să nu ştiu? Întreb public.Discutăm despre siguranţa preşedintelui. Se ajunge la arestarea cumnatului premierului. L-a informat cineva pe premier? Discutăm de securitatea primilor patru oameni în stat. La noi este prost definită securitatea demnitarului. Ei consideră că securitatea înseamnă să nu îmi dea cu parul în cap sau să nu mă scuipe”, a comentat Băsescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net