Băsescu, mesaj dur pentru Iohannis: «Greşit, domnule preşedinte!»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a anunţat desemnarea prim-ministrului ”printr-un simplu comunicat"
Traian Băsescu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a anunţat desemnarea prim-ministrului ”printr-un simplu comunicat"

Liderul PMP, Traian Băsescu, îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a anunţat desemnarea prim-ministrului ”printr-un simplu comunicat”. Fostul şef al statului precizează că era obligatoriu ca ”acest anunţ extrem de important pentru România” să fie făcut printr-o declaraţie de la Palatul Cotroceni.

”Greşit, domnule Preşedinte! Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat. Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal, de la Palatul Cotroceni. Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul este altă socoteală. Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atâta timp cât dumneavoastră nu o generaţi prin propriul comportament”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a anunţat Administraţia prezidenţială într-un comunicat de presă.

De obicei, un astfel de anunţ era făcut de către şeful statului la Cotroceni, unde era invitat şi prezentat public şi cel care era desemnat.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net