Bătaie de joc! Statul închiriază spații comerciale pe nimic

Ultima actualizare:

    RA-APPS scoate la licitație un teren și mai multe spații comerciale și administrative
RA-APPS scoate la licitație un teren și mai multe spații comerciale și administrative

Regia Autonomă- Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) este în sapă de lemn. Are nevoie de bani ca de aer, dar cu toate acestea șefii își permit să închirieze proprietăți pe nimic. Zilele următoare va avea loc o licitație.

RA-APPS are datorii de aproape 150 de milioane de lei anual, dar își permite să scoată la licitație spații comerciale în buricul Capitalei la prețuri derizorii.

Spațiu de închiriat pe Magheru

Spre exemplu, pe Bd. Magheru, la nr. 7, închiriază 263,48 mp cu 2.000 de euro, în condițiile în care pe piața liberă 50 mp costau 3.000 de euro acum 6 ani.

Și nu este singurul chilipir!

Mai sunt încă șase astfel de oferte. Spațiul comercial, în suprafață de 1.271,87 mp, aflat la parterul imobilului din Piața Presei Libere, nr 1.

Tariful este de 11.000 de euro pe lună.

Tot aici sunt la licitație alți 818,06 mp cu 1,9 euro pe mp.

Se dau locații pe Bd. Carol și pe Calea Vitoriei

Cu 1.200 de euro ai putea închiria o altă locație situată pe Bd. Carol I, nr. 12. Se întinde pe 141,02 mp și e compusă din parter și subsol.

Pe Calea Victoriei, nr.91-93, există un spațiu administrativ la subsolul blocului. Are o suprafață de 52,87 mp, iar tariful de licitație pornește de la 265 de euro pe lună.

Tot central este și această ofertă! Pe Bd. Unirii, nr.68, bloc K2 se închiriază parter și mezanin, 275,39 mp, cu 2.754 de euro.

Teren de 25.000 mp cu 1.003 euro lunar

Atenție! Dacă aveți bani, nu ratați oferta! Pe Aleea Privighetorilor, nr. 1bis, lângă pădure, RA-APPS deține un teren de 25.000 mp și îl închiriază cu 1.003 euro pe lună.

Licitația va avea loc la Sucursala pentru Administrarea și Întreținerea Fondului Imobiliar (SAIFI) pe 23 ianuarie, de la ora 10.00. 

Ce gaură a făcut RA-APPS

RA-APPS se dovedeşte o adevărată gaură neagră pentru bugetul de stat. Aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, instituţia care administrează bunurile şi serviciile de protocol ale demnitarilor a raportat spre exemplu, pentru anul 2015 pierderi de 50.395.586 lei, de aproape patru ori mai mari decât cele din 2014.

Cel mai rău a mers Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol (SRP) Neptun. Vilele de protocol de la mare, pe care preşedintele, premierul şi alţi demnitari le ocupă vară de vară, au adus regiei un minus de peste 15 milioane lei, în timp ce filiala bucureşteană SAIFI a raportat pierderi de 11 milioane lei.

Nici măcar Clubul Floreasca sau Hotelul Triumf, cele mai cunoscute active ale RA-APPS, nu au reuşit să meargă pe plus, înregistrând pierderi de trei milioane de lei.

Şi un amănunt relevant pentru a înţelege mai bine „performanţa” managerială a regiei: Hotelul Triumf, monument istoric de referinţă pentru Bucureşti, a avut un grad de ocupare de sub 20%, din cauza condiţiilor deplorabile de cazare pe care le oferă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net