Fostul concurent de la „Chefi la cuţite” (Antena 1), Mihai Constandache (38 de ani) este nu numai un solist cu voce de aur, ci şi un bucătar desăvârşit. El ne-a povestit cum face cozonacii pe care este ”bătaie” în aceste zile.


Mihai Constandache (38 de ani), interpret de muzică popular, este foarte priceput și în bucătărie. De aceea s-a şi înscris la preselecţiile pentru showul de la Antena 1, “Chefi la cuţite” unde a avut o prestație convingătoare.

Bătaie pe cozonacii solistului bucătar de la ”Chefi la cuțite”

Înterpretul de muzică populară este foarte cunoscut și căutat în orașul natal Brăila, mai ales pentru cozonacii pe care îi face.

cozonaci-crema_de_bezea-constandache_mihai.jpg

Așa arată cozonacii făcuți de Mihai Constandache, cu cremă de bezea
Așa arată cozonacii făcuți de Mihai Constandache, cu cremă de bezea
FOTO: Click!

”Vă mărturisesc că anul acesta, de Crăciun, fac un singur fel de cozonaci, cu cremă de bezea și nuci, pentru că sunt foarte apreciați.  Anul trecut am făcut o sută de bucăți în trei zile pe care a fost «bătaie». Mi-a plăcut de copil să fac cozonaci, acum mi-am luat şi malaxor. Fac pentru prieteni, dar şi pentru viitorii clienţi. Anul acesta, mi-am propus să fac doar 40 de bucăți pentru că aș vrea să fac mai multe gogoși cu foiță de aur. Sper să pot deschide în ianuarie, cu fonduri europene, «Gogoşeria Pisica albastră» și am să fac mai multe produse. Mi-am luat aparatură specială pentru viitoarea afacere”, ne-a spus Mihai Constandache.

”Secretele” cozonacilor lui Mihai Constandache

”Ca să faci un cozonac bun, adică pufos și aromat, trebuie să folosești ingrediente de bună calitate și proaspete. Frământatul este la fel de important. Ca să iasă o cocă echilibrată, la 1 -2 kg de făină, se frământă circa 40 de minute, la temperatură constantă. Eu am succes cu cozonacii cu cremă de bezea pe care o fac din albuș de ou, nucă, esență de rom și zahăr pudră, dar se pot face și doar cu nucă sau rahat, cacao. Folosesc făină de grâu albă superioară trei nule (n.r. 000), foarte potrivită pentru cozonaci”, ne-a spus interpretul de muzică populară Mihai Constandache.

 
 
Loading...