Bătrân cu Alzheimer lăsat să plece singur din spital. Opt ore a rătăcit pe străzile din Galați până a fost găsit de familie

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Externat din spital, un bărbat de 71 de ani care suferă de Alzheimer a vrut să ajungă acasă, dar nu și-a mai amintit adresa. În schimb, a rătăcit opt ore prin frig pe străzile din Galaţi, în papuci de casă și îmbrăcat cu o pereche de pantaloni pe dos.

La Spitalul de Urgenţă din Galaţi este anchetă, după ce familia unui bătrân de 71 de ani a trecut prin momente dramatice, scrie adevarul.ro. Bărbatul fusese internat în unitatea medicală din cauza unor probleme la prostată. Cu toate că familia a înștiințat personalul medical de pe ambulanţa care l-a dus la spital de problemele pacientului, acesta a fost fost externat a doua zi şi a fost lăsat să plece singur.

În încercarea de a găsi locuința copiilor săi, bătrânul bolnav de Alzheimer a rătăcit 8 ore prin frig. El a fost găsit de familie abia după ce aceasta a apelat la poliție și a cerut ajutor pe o rețea de socializare.

Lăsat să plece cu pantalonii pe dos și în papuci

Bizar este faptul că, la externare, bărbatul nu a trezit suspiciunile personalului medical, cu toate că era îmbrăcat cu pantalonii pe dos şi în picioare avea doar o pereche de papuci. Potrivit medicului Angel Trifan, şeful SMURD Galaţi, bătrânul ar fi declarat că doreşte să plece acasă şi a spus chiar adresa completă unde urma să ajungă. Medicul susţine că nu s-ar fi ştiut că pacientul avea Alzheimer pentru că acest lucru ar fi fost consemnat în foaia de observaţie.

Familia bătrânului susţine exact contrariul şi intenţionează acum să dea în judecată spitalul pentru că pacientul cu Alzheimer nu ar fi trebuit lăsat să plece singur sub nici o formă, mai ales că era îmbrăcat cu pantalonii pe dos şi era doar în papuci. După 8 ore, în urma distribuirilor masive pe rețeaua de socilaizare ale apelului la ajutor, bătrânul cu Alzheimer a fost găsit în apropierea unei farmacii din centrul Galaţiului.

Două anchete în ultima săptămână

În urma celor întâmplate, la Spitalul de Urgenţă din Galaţi s-a declanşat o anchetă internă pentru a se stabili cum a fost posibil ca un pacient cu Alzheimer să fie lăsat să plece. Este a doua anchetă demarată la unitatea medicală în mai puţin de o săptămână după ce un pacient infectat cu SARS-COV-2 s-a spânzurat într-un salon de la Terapie Intensivă. 

Citește și: 

Un pacient cu Covid-19 s-a sinucis în Spitalul de Urgenţă din Galaţi. A fost găsit spânzurat

Pacient cu picior amputat s-a aruncat de la etajul doi, de la Terapie Intensivă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net