Bătrâna de la grădiniță va fi reangajată! Directoarea care a concediat-o, sancționată

Ultima actualizare:

    Bătrâna de 83 de ani era femeie de serviciu la o grădinițăFoto: stirileprotv.ro
Bătrâna de 83 de ani era femeie de serviciu la o grădinițăFoto: stirileprotv.ro

Bunicuța de 83 de ani care a impresionat o țară întreagă a primit vești bune! Sofia Chițora lucra ca femeie de serviciu la o grădiniță din comuna Motru, însă a fost concediată de directoare la scurt timp după ce subiectul a apărut în presă.

Marți (2 aprilie), ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că bătrâna va fi reangajată, iar directoarea care a concediat-o va fi sancționată pentru gestul ei, potrivit stirileprotv.ro. Bătrânica a fost lăsată fără salariul de 400 de lei pe lună, după ce directoarea instituției a decis să o concedieze. Acei bănuți o ajutau pe tanti Sofia să completeze pensia mică.

Bătrâna avea un contract de două ore pe zi în localitatea gorjeană  Leurda. Micuții de la grădiniță o adorau pe simpatica bătrână, care de cele mai multe ori le dădea fructe și dulciuri când îi vedea. 

Bătrânica de la grădiniță a fost concediată imediat după ce povestea ei a apărut în presă

„Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca în momentul în care te pensionezi”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Nici viceprimarul din Motru nu a fost de acord cu măsura luată de directoare: „ „Nu este o măsură morală. În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi eu vinovat, fiindcă i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit, iniţial am crezut că e păcăleală de 1 aprilie“. Sofia Chiţoran câştiga 440 de lei ca femeie de serviciu, la care se adăuga pensia de 600 de lei pentru că a muncit la CAP”.

Sofia Chițora a lucrat ca femeie de serviciu din anul 1979 și era văzută ca o persoană liniștită, care nu a creat probleme niciodată. 

„Mă scol, fac curat la copii, că mi-au fost dragi copiii, că sunt mici, frumoşi, curaţi. Îmi spun şi câte o poezie, îi mai întreb şi câte degete are la o mână, dacă scad, dacă pun, mai fac cu ei”, a mărturisit Sofia Chiţoran pentru Știrile Pro TV.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net