Era violent şi mai tot timpul beat. Soţia îl părăsise de mai multe ori, dar de fiecare dată s-a întors acasă. Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile, când femeia a venit înapoi după o lungă absenţă. Întoarcerea i-a fost însă fatală. În timp ce dormea, soţul băut i-a zdrobit capul cu un topor.
Crima a avut loc marţi seara, însă oamenii legii au aflat abia după două zile, când Nicu Dumitru (54 de ani) i-a povestit totul unui prieten poliţist. Anchetatorii au găsit scene de groază în casa din Tuzla. Soţia bărbatului era întinsă pe patul din dormitor, plină de sânge.

7-act-1.jpg

Nicu Dumitru

Avea capul zdrobit cu toporul şi fusese înjunghiată de mai multe ori, cu un cuţit. Când şi-a dat seama ce a făcut, Nicu a încercat să şteargă sângele de pe topor şi a fugit de acasă.

Le-a spus poliţiştilor că a vrut să se sinucidă. S-a urcat într-un tren cu direcţia Timişoara şi a vrut să se arunce, însă nu a avut curaj. Abia joi seara, când s-a întors acasă, s-a hotărât să se predea.

A sunat un prieten poliţist şi i-a povestit totul. I-a spus că nu îşi mai aminteşte mare lucru, decât că era băut şi că s-a enervat. Bărbatul a fost reţinut şi urmează să fie arestat preventiv. Nicu Dumitru a fost angajat CFR, însă din cauza problemelor cu alcoolul şi-a pierdut locul de muncă.

Este cunoscut în Tuzla ca un om violent, având mai multe procese pe rol atât cu vecinii, cât şi cu sora lui, care locuieşte în casa vecină şi cu care a avut mai multe scandaluri. Soţia îl părăsise de mai multe ori, tocmai pentru că umbla mai mult beat şi devenea agresiv. Acum abia se întorsese acasă, după o perioadă mai lungă în care fusese plecată. Cei doi nu aveau copii. 

 
 
Loading...