Bebeluşii nu vor mai fi vaccinaţi împotriva tuberculozei

Ultima actualizare:

    SISTARE
SISTARE

Ministerul Sănătăţii a decis, joi, după ce 115 bebeluşi au avut reacţii adverse severe (mărirea ganglionilor de la subraţ) la vaccinul împotriva tuberculozei, iar 10 au fost chiar operaţi, să sisteze imunizarea.

"Având în vedere că există puncte de vedere divergente ale specialiştilor privind evoluţia după vaccinarea cu BCG, am decis să solicităm o opinie neutră şi avizată.

O echipă de experţi ai Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile şi ai OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivită. Am luat această decizie nu pentru că avem suspiciuni asupra calităţii vaccinului pe care îl avem la dispoziţie, ci pentru că dorim să asigurăm populaţiei datele clare şi corecte, astfel încât să nu mai existe suspiciuni pe această temă", a declarat ministrul sănătăţii, Raed Arafat.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Până să se oprească linia de producţie, copiii erau vaccinaţi împotriva TBC cu un ser produs de Institutul Cantacuzino. În prezent, acesta este importat din Danemarca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net