Bebelușul mort la botez nu schimbă ritualul. ÎPS Teodosie: "Nu ne intimidăm! Așa a fost și cu lingurița!"

Ultima actualizare:

    ÎPS Teodosie susține că ritualul botezului nu trebuie schimbatFoto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie susține că ritualul botezului nu trebuie schimbatFoto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Ritualul botezului nu va fi schimbat după decesul bebeluşului de la Suceava, care a intrat stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță, spune Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a explicat că procedurile apar în Sfintele Canoane.

 Patriarhia a anunțat că nu schimbă ritualul botezului, după tragedia de la Suceava, care a șocat o țară întreagă. Duminică (31 ianuarie), un bebeluș a ajuns în stare gravă la spital, direct de la biserică. Micuțul a făcut stop cardio-respirator la propria creștinare, iar a doua zis a decedat. Tatăl micuțului a declarat că bebelușului i-a dat sângele pe nas după ce a fost scos din cristelniță.

"Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani"

Îps Teodosie susține că nu trebuie schimbat nimic, pentru că aceste canoane sunt valabile și peste 1.000 de ani, drept urmare acestea nu pot fi modificate sub nicio formă. 

„Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic. Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă.”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Hotnews.

Lingurița despre care vorbește Îps Teodosie este cea din ritualul împărtășirii și la care nu a renunțat nici după ce Conducerea Patriarhiei a recomandat lingurițele de unică folosință.

Din primele informații, la botez copilul ar fi fost scufundat complet în apă, la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava. Inițial, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă. Cercetările sunt în primă fază in rem, însă urmează a se îndrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net