Beks, câinele-poliţist salvat din mâinile hingherilor

Ultima actualizare:

    Beks, alături de femeia  care l-a adoptat
Beks, alături de femeia care l-a adoptat

După povestea tristă a câinelui-erou Max, un alt caz stârneşte revolta iubitorilor de animale. Un ciobănesc german, care timp de 8 ani a “lucrat” în Poliţie, a fost abandonat într-un adăpost pentru animale. A avut însă norocul să fie îndrăgit de o bucureşteancă, aceasta adoptându-l pe loc.

Un câine frumos, deştept, antrenat să ia urma, aşa este Beks. Ciobănescul german, ajuns la vârsta de 8 ani, merge însă greoi şi are probleme la urcat treptele din cauza durerilor pe care le are la picioare. Aşa că a fost “casat”, conform legii, iar de la Poliţia Canină, unde poliţiştii Capitalei se mândreau cu el, Beks a ajuns la hingheri! Într-un loc străin, lângă alte animale pe care nu şi le mai doreşte nimeni, câinele-poliţist s-a simţit pentru prima dată abandonat.

”Tristeţea lui era grea. Era tristeţea sufletului dezamăgit. Dacă nimeni nu-l lua în 14 zile putea să fie eutanasiat. Din fericire, Beks a stat acolo doar două zile, pentru că l-am adoptat. Am ajuns să ştiu de el pentru că inima unui poliţist era îndurerată şi a cerut ajutor. A plâns când l-a lăsat acolo, dar nu a avut altă soluţie. Când acel poliţist, care a avut grijă de el şi a lucrat cu el, trebuie să-l hrănească şi mai ales să plătească serviciile medicale din propriul lui salariu, e greu”, a povestit, pentru Click!, Luminiţa ­Rădulescu, femeia care l-a salvat.

Bucureşteanca l-a dus la veterinar şi are acum grijă ca “bătrânul poliţist” să primească tratamentul necesar. “Stă la căldură, ia 4 pastile pe zi şi face injecţii la 4 zile. După două tratamente, deja urcă şi coboară treptele. Eu l-am luat ca să fiu sigură că scapă cu viaţă, iar dacă doreşte cineva să-l adop­te, o poate face oricând. E un câine foarte deştept şi ­foarte cuminte”, ne-a spus Luminiţa Rădulescu.

Câinele-erou Max, «casat» de Armată

Max, singurul câine al Armatei Române care a fost antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a fost diagnosticat, anul trecut, cu o boală gravă, dirofilarioză. Ciobănescul german a fost ”casat” de Armată și ar fi ajuns într-un adăpost, dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grija sa. În ciuda tratamentelor pe care le-a primit, Max a pierdut lupta cu boala și în septembrie a murit, la vârsta de șase ani. Câinele-erou a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul ”Raiul Animalelor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net