Belgia a încadrat România în zona roșie de Covid-19. Măsurile obligatorii pentru intrarea în această țară

Ultima actualizare:

    În Belgia puteți pleca, dar trebuie să stați în izolare 14 zile
În Belgia puteți pleca, dar trebuie să stați în izolare 14 zile

Numărul mare de infectați de la zi la alta îi sperie pe europeni. Belgienii sunt ultimii care au încadrat România în zona roșie de Covid-19. Iată care sunt măsurile obligatorii pentru intrarea în această țară.

Regatul Belgiei a încadrat România în zona roșie de Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, miercuri seară.

Astfel că toți românii care merg în acest stat sunt obligați să se testeze PCR la graniță și să intre în autoizolare. Nu există excepții de la regulă pentru nici o regiune din țara noastră.

Românii sunt testați de Covid-19 la intrarea în Belgia

„Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru Covid-19 intră în competența autorităților regionale”, anunță MAE. Reprezentanții instituției reamintesc că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Românii trebuie să completeze un formular înainte de a intra în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online aici.

Cei care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

Unde pot solicita românii asistență consulară în Belgia

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854. Inainte de apleca din țară consultați paginile oficiale de internet: https://www.mae.ro/node/51902, http://bruxelles.mae.ro/, https://www.mae.ro/ și https://diplomatie.belgium.be/en.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ce-state-au-pus-romania-pe-lista-neagra-din-cauza-covid-19-tarile-care-au-interzis

https://www.click.ro/news/national/lista-neagra-aeroporturilor-iata-care-sunt-tarile-cu-risc-mare-de-transmitere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net