Ben Oni Ardelean, prins băut la volan. Cum se apără deputatul: „Iau un tratament pentru tensiune”

Ultima actualizare:

    Ben-Oni Ardelean susține că alcoolemia înregistrată de aparat este cauzată de un tratament pentru inimăSursa foto: Ben-Oni Ardelean/Facebook
Ben-Oni Ardelean susține că alcoolemia înregistrată de aparat este cauzată de un tratament pentru inimăSursa foto: Ben-Oni Ardelean/Facebook

Deputatul liberal Ben Oni Ardelean a fost prins de polițiștii rutieri în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie peste limita legală. Valoarea indicată de alcooltest a fost de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Politicianul a declarat că va face contestație deoarece susține că nu a consumat alcool, ci și-a luat tratamentul pentru o afecțiune cardiacă.

Ben Oni Ardelean a fost oprit de polițiștii rutieri luni seară, la ora 22.30, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. În urma efectuării testării cu aparatul alcooltest, deputatul a fost depistat băut la volan, motiv pentru care a primit amendă și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile

Ben Oni Ardelean, prins băut la volan. Comunicatul Poliției Capitalei

La data de 26.04.2021, a.c. în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat.

Polițiștii i-au verificat conducătorului auto documentele și au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Ben-Oni Ardelean: „Nu am consumat alcool. Iau un tratament pentru inimă”

Ben-Oni Ardelean a declarat, pentru AGERPRES, că va contesta în instanţă decizia poliţiştilor, deoarece nu a consumat alcool.

"E vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune şi îl iau de câteva săptămâni. Legea spune că trebuie să fie 0, pe alcooltest a apărut o mică alcoolemie de la tratamentul respectiv, nu e vorba de băutură şi nu e vorba de alcool. Mi s-a suspendat permisul, contest decizia. Bineînţeles că, din punctul meu de vedere, înţeleg şi logica poliţistului care mi-a spus că nu se repetă testul şi că, bineînţeles, am dreptul la o singură testare. Am zis să mai facem încă o dată (testul - n.r.). (...) O să fac o contestaţie în Tribunal cu acte, cu documente, cu tot ce trebuie. Alcoolemia, îmi explică şi specialiştii, îţi apare din câteva bomboane cu rom sau dacă te clăteşti în gură cu Listerine îţi apare aceeaşi alcoolemie. Nu e vorba de băut. Când bei nu îţi apare 0,1 care abia e contravenţie, să zic aşa", a explicat Ardelean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net