Beneficiarii de pensii private şi facultative pot eşalona încasările

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cei care beneficiază de pensii private (Pilon II) şi facultative (Pilon III) îşi pot eşalona încasările începând cu data de 1 aprilie, faţă de situaţia actuală când puteau doar să primească suma integral, la ieşirea la pensie.

 Pentru tranşe, suma va putea fi plătită în rate egale, de minimum 500 de lei lunar, pe maximum 5 ani - cu excepţia ultimei rate, care este reziduală. Spre exemplu, dacă un pensionabil (Pilon II şi/sau Pilon III) avea acumulată în fondul de contribuţii personale suma de 100.000 de lei, acesta nu putea decât să încaseze 100.000 de lei în momentul ieşirii la pensie; de acum, această sumă se poate eşalona în încasări de minimum 500 de lei lunar, pe 60 de luni (cinci ani), iar ultima rată, reziduală, ar urma să fie, în acest caz, de 70.000 de lei, potrivit Mediafax.

Există trei situaţii privind plata pensiilor din Pilon II şi Pilon III: pentru limită de vârstă sau anticipat, apoi pentru invaliditate şi pentru deces. Pensiile la Pilonul III pot fi plătite după ce beneficiarii îndeplinesc trei condiţii: au împlinit vârsta de 60 de ani, au contribuit cu minimum 90 de plăţi lunare şi au în cont o sumă minimă acumulată - care va fi stabilită prin lege. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net