Benzină să-ţi tot iei, dacă scade sub 5 lei!

Ultima actualizare:

    ”Pentru mine ieftinirea combustibilului este cel mai frumos dar pe care putea să îl facă Moșul!”, ne-a declarat taximetristul Pavel Mihăilă de 57 de ani
”Pentru mine ieftinirea combustibilului este cel mai frumos dar pe care putea să îl facă Moșul!”, ne-a declarat taximetristul Pavel Mihăilă de 57 de ani

Nu trece săptămâna fără ca preţul carburanţilor să nu coboare din nou cu câţiva bănuţi. Chiar dacă şoferii se bucură, aceştia spun că mai este loc de scăderi şi ar trebui ca şi alte produse, influenţate de preţul benzinei şi motorinei, să se ieftinească.

Pentru prima dată în ultimii patru ani, preţul benzinei a scăzut sub 5 lei litrul în câteva locuri din România. Şoferii din Moldova sunt cei mai norocoşi. Benzinăriile din această regiune afişează cele mai mici preţuri la carburanţi. Bacăul şi Focşaniul sunt cap de listă. În aceste oraşe, preţul benzinei a coborât sub pragul de 5 lei pe litru, mai exact 4,97 lei. Ieftinirile au început în urmă cu trei luni, iar de atunci preţurile au coborât cu aproape un leu şi 50 de bani.

”Bine aşa! Pentru mine ieftinirea combustibilului este cel mai frumos dar pe care putea să îl facă Moşul! M-am săturat să tot mă uit cu frică în benzinării, la preţurile de la pompă. Dacă noul an o să continue aşa o să iasă soarele şi pe strada mea. Sper ca şi alte produse să se ieftinească”, ne-a declarat taximetristul Pavel Mihăilă, 57 de ani. Bucureşteanul mai are însă de aşteptat până când benzinăriile din Capitală vor afişa şi ele preţuri de sub 5 lei litrul.

În trei luni, cotaţiile au scăzut cu 47%

Şi românii care au maşini pe motorină fac economii. Asta pentru că litrul de motorină a ajuns la 5 lei şi 26 de bani, faţă de 6 lei şi 30 de bani în august. Atunci au fost cele mai mari preţuri la benzinăriile din România. Scăderea preţurilor nu are legătură cu vreun cadou făcut românilor de companiile petroliere, înainte de Sărbători. Ieftinirea vine după prăbuşirea cotaţiilor petrolului la nivel internaţional. De la 115 dolari în iunie, barilul de ţiţei a ajuns să coste acum 60 de dolari. Înseamnă o scădere de 47% în doar jumătate de an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net