EXCLUSIV Benzinăria dezafectată, o bombă cu ceas. Iată ce spune Agenția Mediu despre explozia de la Galați

Ultima actualizare:

    Două mașini au sărit în aer în urma exploziei rezervorului Capturi: ISU Galați
Două mașini au sărit în aer în urma exploziei rezervorului Capturi: ISU Galați

Explozia de la Galați a scos la iveală lucruri extrem de serioase care se întâmplă fără știrea autorităților! Proprietarul benzinăriei dezafectate a fost atât de inconștient încât a pus lacătul pe afacere fără să anunțe Agenția Locală de Mediu și a lăsat rezervoarele în funcțiune.

O benzinărie cu patru pompe care a funcționat cândva la intersecția străzilor Prelungirea Brăilei și Frunzei, o zonă intens circulată, a fost uitată de toată lumea, inclusiv de autorități.

Nimeni nu știe când a fost închisă, nici măcar Agenția Locală de Mediu (APM) Galați, care ar fi trebuit să fie prima notificată de patron.

Agenția de Mediu: ”Proprietarul nu a notificat închiderea activității”

”Nu deținem această informație. La momentul solicitării autorizației de mediu, în anul 2013, la verificarea amplasamentului, nu exista nici o benzinărie. Autorizația de mediu a fost solicitată pentru desfășurarea activităților de hotel și spălatorie auto. Proprietarul nu a notificat închiderea activității de comerț cu carburant. Deci, nu a existat nici un plan de neutralizare a rezevoarelor”, au declarat, în exclusivitate, pentru Click! reprezentanții APM Galați.

Pompierii au sosit rapid la fața locului și au stins focul pornit sub asfalt
Pompierii au sosit rapid la fața locului și au stins focul pornit sub asfalt

Aceștia au mai precizat faptul că pentru închiderea unei activități proprietarul avea obligația să notifice încetarea definitivă a activității în vederea stabilirii obligațiilor de mediu și pentru lucrări de dezafectare, să fi solicitat și să fi obținut acordul de mediu.

Rezervorul benzinăriei a aruncat în aer două mașini

Lăsate cu bună știință sub pământ, fără a fi neutralizate sau eliminate, rezervoarele au fost ani la rând o bombă cu ceas. Luni, în jurul orei 14.30, unul dintre ele a acumulat gaz și a explodat.

Două mașini parcate chiar deasupra acestuia au sărit în aer. Norocul a făcut ca șoferii să nu se afle prin preajmă și nici un pieton să nu treacă în acel moment pe trotuar.

Chiar pe fostul amplasament al benzinăriei, se află un hotel cu restaurant ale cărui geamuri s-au spart. Și în interior sunt pagube.

Clădirea se afla în renovare și era goală. Dacă ar fi explodat toate cele patru rezervoare, am fi asistat la o adevărată tragedie.

Prin față trece tramvaiul, vizavi se află o sală de gimnastică, iar blocuri de locuit sunt la o distanță de 200 de metri. Proprietarul benzinăriei s-a ales cu dosar penal pentru distrugere. 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/explozie-puternica-la-un-hotel-din-galati-langa-o-fosta-benzinarie

https://www.click.ro/news/national/putea-sa-sara-aer-tot-cartierul

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net