«Big Brother» şi la evaluarea elevilor de gimnaziu

Ultima actualizare:

    "Nu ne-au  deranjat came­­­rele. O să  luăm nota 10" Corina Ionescu,  14 ani
"Nu ne-au deranjat came­­­rele. O să luăm nota 10" Corina Ionescu, 14 ani

Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a VIII-a! Ieri, a început evaluarea naţională, cu proba de Limba şi literatura română. Ca şi la Bac, totul a fost monitorizat video.

Sub privirile vigilente ale camerelor de supraveghere, elevii de gimnaziu au avut la dispoziţie două ore să rezolve subiectele de examen. Emoţiile au fost maxime, mai ales că notele obţinute de adolescenţi vor conta la admiterea în liceu.

"Cu gândul la examen, am şi uitat de camerele video. Oricum, măsurile de supraveghere nu au cum să ne sperie, pentru că noi luptăm pentru o notă cât mai mare", spune Ioana (14 ani), o elevă a Şcolii nr. 1 «Sfinţii Voievozi» din Capitală.

În prima parte a testului, elevii au primit un fragment din romanul «Cireşarii» de Constantin Chiriţă, pe baza căruia trebuiau să-şi verifice cunoştinţele de vocabular şi de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar.

În partea a doua, elevilor li s-au testat cunoştinţele despre textele non-literare şi cele de gramatică. Aceştia şi-au pus şi imaginaţia la lucru, având de făcut o compunere în care să reflecte trăsăturile unui coleg pasionat de lectură.

"A fost mai uşor decât ne-am fi aşteptat", ne-a mărturisit Maria Tătaru, din Bucureşti. Evaluarea naţională va continua astăzi, cu proba la Limba şi literatura maternă, şi mâine, cu proba de Matematică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net