Bine ai venit, primăvară! Temperaturi de aprilie în mijlocul lui februarie

Ultima actualizare:
Pescarii au profitat şi au ieşit pe baltă
Pescarii au profitat şi au ieşit pe baltă

N-au înnebunit salcâmii încă, dar oamenii care au invadat duminică parcurile şi zonele de relaxare din natură păreau mai fericiţi ca niciodată. Şi au avut toate motivele să zâmbească, în condiţiile în care s-au înregistrat, în medie, 16˚C, temperaturi ca în mijlocul primăverii.

Primăvara din toiul iernii i-a făcut fericiţi pe români. Mulţi n-au stat pe gânduri şi au ieşit din case. Unii au făcut grătar în curte, în timp ce alţii şi-au petrecut weekendul la peşte.

În zona pădurii prahovene Păuleşti, acolo unde este amenjată o baltă privată, toate foişoarele erau ocupate.

Poneii au fost scoşi deja la păscut
Poneii au fost scoşi deja la păscut

Pescarii aveau lansetele la apă şi aşteptau captura cu burta la soare. ”În perioada asta a anului, lacul ar fi trebuit să fie îngheţat şi să dăm la copcă, abia din aprilie se mai dezmorţea niţel. Dar ne bucurăm de primăvara venită cu mult înainte de vreme”, ne-a spus Marian.

La Breaza localnicii au profitat de soarele generos şi au pus grătarele în funcţiune, că doar nici o friptură nu se compară cu cea perpelită la jarul de cărbuni.

În timp ce cărnurile sfârâiau, bărbaţii degustau câte un coniac sau o ţuică fiartă. Nici berea nu a lipsit din meniul tradiţional. Cei rămaşi în oraşe, au luat la pas parcurile, au mâncat îngheţată sau au o băut o bere la terasă. 


    Poneii au fost scoşi deja la păscut  Foto: Andreea Dancu
Poneii au fost scoşi deja la păscut Foto: Andreea Dancu

În acest peisaj neobişnuit de iarnă şi bicicliştii s-au simţit excelent. Iar animalele chiar că nu simt iarna din calendar. Poneii şi caii de la parcul de agrement din Pădurea Păuleşti sunt scoşi zilnic la păscut.

În mod normal, la mijlocul lunii februarie, câmpurile sunt acoperite cu zăpadă, iar căluţii sunt ţinuţi în grajduri şi hrăniţi cu fân uscat. Pe scurt, adio, iarnă! Bun venit, primăvară!

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net