Bine aţi venit la Mulanruj! Primul local de cabaret se deschide duminică, în Centrul Vechi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dansatoare numai una şi una, îmbrăcate provocator, apar după cortina roşie. Sunt fetele din trupa Teodor Balet, care vor susţine weekend de weekend un program de cabaret, după modelul franţuzesc. Şi nu oriunde, ci la Mulanruj, din Centrul Vechi.

Nu degeaba Bucureştiul se numeşte Micul Paris. Avem Arcul de Triumf ca pe bulevardul Champs-Élysées, ciocolaterii franţuzeşti, clădiri vechi care seamănă foarte mult cu cele din Paris, iar mai nou un local de cabaret, care imită celebrul restaurant din capitala Franţei: Moulin Rouge. Se află pe strada Şelari, la numărul 9, din Centrul Vechi, chiar lângă Bordello's.

Diferenţa este că se scrie aşa cum se se aude, adică Mulanruj. Programul artistic, însă, este aproape identic, doar că dansatorii sunt mult mai puţini decât la bătrânul Moulin Rouge.

Mulanruj este decorat în nuanţe de roşu şi poate găzdui maximum 100 de persoane la mese şi pe canapele

simeon stalpnicul png

„Francezii au un balet format din 60 de dansatori, noi doar din nouă. Nu ne comparăm cu ei, însă ne-am dorit să aducem un crâmpei din ce se întâmplă acolo şi la noi. Este singurul cabaret din România", ne-a explicat Stelian Milu, regizorul artistic de la Mulanruj. Deschiderea cabaretului are loc duminică, la ora 21.00, când vor „dansa cu picioarele-n tavan" balerinii din trupa Teodor Balet, veniţi de la Chişinău.

Programul artistic durează două ore, timp în care vor cânta şi David Bryan, Dalma şi Ozana Barabancea. Intrarea va costa 50 de lei, iar în preţ va fi inclusă şi o cupă de şampanie. Cine va dori să mănânce, va avea la dispoziţie un meniu sofisticat de cabaret, cu icre negre, somon fumee, foie gras şi alte bunătăţuri franţuzeşti.

Moulin Rouge de la Paris, deschis în urmă cu 124 de ani

Moulin Rouge, în traducere Moara Roşie, este un cabaret construit în 1889. Se află în apropiere de Montmartre, în cartierul roşu al Parisului numit Pigalle şi este uşor de localizat datorită celebrei mori de vânt de culoare roşie pe care o are pe acoperiş.

Principala atracţie a cabaretului este french can-can-ul. Acest dans a existat cu mult înaintea cabaretului Moulin Rouge şi era un dans al clasei muncitoare, dar acesta a fost adaptat de către curtezanele de la Moulin Rouge, astfel încât să încânte bărbaţii.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net