Biserica ”Sfinţii Îngeri” din Buzău a fost incendiată

Ultima actualizare:

    Biserica „Sfinții Îngeri” este monument istoric
Biserica „Sfinții Îngeri” este monument istoric

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la biserica ”Sfinţii Îngeri” din municipiul Buzău, monument istoric, potrivit News.ro. Cercetările pompierilor arată că focul a fost cel mai probabil provocat. Flăcările au afectat zona altarului lăcaşului de cult, fără să existe persoane rănite.

Incendiul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 4.30. Imediat, la faţa locului au ajuns şapte autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Buzău.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta în zona altarului pe o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi, existând pericol de propagare. 

Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite, dar au fost provocate pagube la altarul bisericii, care este monument istoric. De asemenea, mai multe straie preoţeşti au fost distruse.

”Cercetările făcute la faţa locului au arătat că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat prin crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor  pentru a genera incendiul”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

În acest caz, Poliţia a deschis dosar penal pentru distrugere, făcând cercetări pentru stabilirea persoanei care a pus focul.

Biserica ”Sfinţii Îngeri” din municipiul Buzău este una dintre cele mai frecventate lăcaşuri de cult din judeţ, săptămânal mii de persoane venind să se roage.

Într-un părculeţ din zona bisericii şi-au desfăşurat activitatea, ani la rând, comercianţi cu tarabe, care îşi expuneau marfa chiar şi pe trotuar. Noul primar al Buzăului, Constantin Toma, le-a interzis, recent, acestora să mai vândă produse în zona monumentului istoric, măsură care a generat un val de nemulţumire în rândul comercianţilor.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net